'CAUSE THE WALLS STARTED SHAKING, THE EARTH WAS QUAKING, MY MIND WAS ACHIN' AND WE WERE MAKIN' IT AND YOU SHOOK ME ALL NIGHT LONG..Jag tänkte faktiskt satsa på att somna före tolv idag.
För det första ska jag upp tidigt, för att hinna transportera mig från skogen till Växjö i tid för att besiktiga lägenheten, och för det andra är jag lite småsjuk.

Jag skulle egentligen vilja påstå att jag inte är så särskilt känslig av mig, men något av mina jag är nog lite smyghypokondriskt endå. Det måste ju vara svininfluensan, var min första tanke när näsan slutade fungera.
Influensahysterin upphörde i samma sekund som media fick höra talas om att Tiger Woods varit otrogen, men jag antar att faran egentligen inte alls är över och det blev ju aldrig av att jag tog den där jävla sprutan. Hmm, hmm.

Jaja, nog om det.
Det är nu jag ska stänga av datorn och lägga mig i sängen och somna, det är bara så förbannat ensamt och kallt, och min lillasyster har dessutom lagt beslag på värmedynan.
En bra grejj när man är vaken halva nätterna är i allafall att man alltid kan lita på att Kim finns vaken framför en dator där ute någonstans. Loneliness is better when you're not alone. <3


Om 16 minuter är klockan tolv.

lovEE/ joss

ALL THESE ACCIDENTS THAT HAPPEN, FOLLOW THE DOT, COINCIDENCE MAKES SENSE ONLY WITH YOU...

Jag kom iväg, var framme i tid, hittade stället jag skulle sova på utan att gå vilse och utan att halka omkull. Jag lyckades lokalisera allt man behöver ha koll på i en ny stad, så som busshållplats till skolan, bibliotek, subway, museét och systembolaget. Jag kom fram till skolan i tid, hittade rätt hus och rätt sal.

Jag fick väldigt bra första intryck av min nya klass, jag pratade inför trettio personer utan att bli nervös, jag hittade korridoren jag ska bo i och blev insläppt av två supergulliga tjejer som berättade allt jag behövde veta.
Bussen hem var mer än överfull så alla fick inte åka med, men jag fick precis plats, även om jag fick sitta på biljettmaskinen.

Allting har gått bra, lite för bra nästan. Jag tror starkt på det där med lagen om alltings jävlighet, så jag undrar just vad det är som kommer gå åt helvete, då ingenting har gjort det hittills :P

På hemvägen började jag smida evil plans för mitt projektarbete också, får bara hoppas att min lärare godkänner. Vill ju helst inte bli 2010:s svar på Anna Odell. Nu är ju varken jag eller grejjen ens i närheten av den nivån, men jag tänker att ni fattar principen iallafall. På grund av vissa förbannat pinsamma erfarenheter råkar jag veta att arga poliser och böter inte är så jävla roligt, så det krävs lite research innan jag bestämmer mig.

Det kommer att bli bra, precis som allt annat blir bra. Ah, jag har verkligen hakat upp mig på det här med att allt bli bra, men det är väl bra det också, antar jag.

Lillasyster Franzén fick till ett klockrent uttalande på Emelies födelsedagsfest i lördags:
"Om du tycker att det är jobbigt så tycker jag inte att du ska tycka att det är jobbigt"
Jag tror att det är ett av de bästa råden jag har fått, för särskilt mycket svårare än så behöver det ju faktiskt inte vara.

Vad är sova? Jag tänkte genomföra ett litet experiment för att försöka ta reda på det nu.

LovEE /josse


DON'T TELL ME NOT TO LEAVE RIGHT BEFORE I GO, YOU DON'T EVEN KNOW WHAT YOU'RE ASKING ME TO DO..

På lördagen kom föräldrarna med släpet och så var det dags att flytta ut ur lägenheten i Växjö.
Det gick ganska fort ändå, trots att jag var både trött, bakis och ledbruten. Bakis, för att det varit sista festen med gänget, plus utgång med lillasystern och ledbruten för att jag, när vi var påväg ut to dance the night away, lyckades halka omkull som fan. (Det viktiga är att ingen såg det)

Bättre grannar får man nog leta efter. Oj oj, vad jag kommer sakna dem.

LovEE//


I NEVER MEANT TO START A WAR, YOU KNOW I NEVER WANNA HURT YOU. DON'T EVEN KNOW WHAT WE'RE FIGHTING FOR, WHY DOES LOVE ALWAYS FEEL LIKE A BATTLEFIELD?


Igår var det lite födelsedagsfest med tjejerna hemma hos Linn. Det var evigheter sen vi hängde, bara vi och det skulle uppdateras och pratas ikapp allt man missat ur varandras liv, sedan sist.
Nu råkar vi ju bo i Nybro, så det hade väl inte hänt så överdrivet mycket. Hade det gjort det hade man väl förresten redan fått höra det på omvägar för länge sedan. Snap!

Du vet väl att inget någonsin är viktigare än att vi är vi. Jag vet, men du vet. Ja, och jag vet hur det är, så jag måste, ja du vet. Jag vet egentligen att du vet. Ja, jag bara måste redan ut saker, för, ja, du vet hur det är. Jag vet. Egentligen vet jag att du vet, men sen, ja, du vet. Ja. Vi vet.

Det är kommunikation när den är som allra bäst. Ingen förstår mig som min andra hälft gör, och egentligen hade inte ett enda ord alls behövts, men jag är som jag är. Jag behöver få bekräftat att saker verkligen är som jag tror att de är, även om jag iallafall i mitt och Sandras fall, redan vet precis hur allting är och fungerar. Igår var jag verkligen på sånt humör när jag bara måste reda ut allt allt och lite till. Det enda man kan vara riktigt säker på är att man inte kan vara säker på någonting, så det är väl inte så konstigt att man flippar ur ibland? Nej, det tycker jag faktiskt inte.

På tal om min andra hälft, så hade hon världens mest underhållande gräl med sin pojkvän, när vi käkade frukost igår.


- Du kan gå och stoppa upp något någonstans!
- Ditt humör då eller?
- Sandra frågade förut om jag var dum i huvudet.
- Nej
- Det sa du visst.
- Nej, jag sa faktiskt "Är du helt jävla dum i huvudet"

Nu måste jag fixa fram lite kaffe, annars kommer jag att somna och det har jag då verkligen inte tid med.

lOvEE /JossAND WHAT IT ALL COMES DOWN TO, IS THAT EVERYTHING'S GONNA BE FINE, FINE, FINE. I'VE GOT ONE HAND IN MY POCKET AND THE OTHER ONE IS GIVING A HIGH FIVE...

Vi blundade och skrattade, vi trodde att vi fattade.

Hänger hos min Sandra. Det är tisdag, eller var, för klockan är visst tre snart och jag börjar lite smått fundera på om det kanske är läge att sova en skvätt.
Det är faktiskt lite av ett under att jag hittade hit ens till att börja med, eller jag gick på rätt buss och hoppade av vid rätt hållplats, men sedan blev jag jävligt förvirrad. Till att börja med var jag i rätt trappuppgång också, men eftersom jag tittade ganska slarvigt missade jag namnet och sprang därför vidare till en annan port.

Någon i den porten hade den dåliga smaken att ha samma initial och efternamn, så för ett ögonblick trodde jag att jag äntligen, efter alla dessa år lyckats utveckla någon form av lokalsinne, men så var alltså inte fallet. Lyckligtvis var ingen hemma där och efter samtal med Veronica och lite fönstertittande lyckades jag komma rätt.

Sammanfattningsvis så var det en bra dag idag (igår), fast jag är nog lite tappad bakom flötet i min egna värld. Jag orkar inte riktigt, men jag hoppas (och vet innerst inne) att mina underbara, älskade har överseende med det.

Jag behöver hitta något ätbart. Ska strax ta en runda ut i köket för att sondera terrängen, dvs undersöka vad som finns i kylskåpet och skafferiet. Har varit sugen på konstiga saker hela dagen, typ saltgurka, pepparkakshus och champinjoner. Hade jag inte vetat bättre hade jag nog gissat att jag var gravid. Ja, om det inte är någon ny Jesusgrej förstås, men det tvivlar jag på.

Hmm. Sova kanske?
Eller ska jag ge mig på ett riktigt masochistprojekt och dygna, plugga diska och städa?
Det är inte bara schitzofreni och obefintligt lokalsinne vi lider av här. Vi har beslutsångest också.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Livet är hårt och sedan dör man.

Godnatt då.

lovEE/ josss


EVEN WHEN I DREAM OF YOU, THE SWEETEST DREAM WOULD NEVER DO, I'D STILL MISS YOU BABE, AND I DON'T WANNA MISS A THING...

Söndag idag.

Igår hade vi Mammas bror och hans tjej här på middag, det var himla trevligt och jag tror att jag åt ungefär tre gånger min egna kroppsvikt. Efter några timmar fick jag ett litet ryck, eftersom jag hade ägnat mig åt att tänka för mycket, och ville helst bara sätta mig i mammas knä och gråta, som om jag var fem år igen och precis hade ramlat, tappat ut allt mitt lördagsgodis och skrapat knäna i gruset, men det var inte riktigt läge för det.

Vid halv ett ungefär fick jag för mig att lifta med Tomas och Camilla in till Kalmar för att hälsa på min Veronica.
Vi hängde uppe halva natten och pratade om, inte allt mellan himmel och jord, för det hinner man inte på en halv natt, men iallafall om allt mellan skola och telefonsex.

Är det verkligen så att sanningen kommer fram när man är full, undrade jag. För min egna del är det så, men människor är ju som bekant olika. Egentligen inte alls så olika och förbannat unika som många vill tro förstås, med det tillhör en helt annan historia.
Jaja. Det viktiga är att jag var på väldigt mycket bättre humör när jag åkte hem i morse och hela veckan som kommer är fullbokad av massa saker som är bra. Det är bra och allt blir bra.

Om en inte allt för lång stund ska jag väl ge mig på "projekt sova". Imorgon ska jag nämligen åka med Malin till Målerås för att agera barnvakt medan hon jobbar.

lovEE/ joss

AND JUST WHEN WE BELIEVE WE COULD BE GREAT, REALITY IT PERMEATES AND CONQUERS FROM WITHIN AGAIN...

Jag tänkte göra ett nytt försök.
Mamman hade köpt vin och brieost, så vi har precis ätit en massa och tittat på Let's Dance.
Bra dag, dålig dag, som att flyga med avklippta vingar ungefär. Okej, det var en relativt dålig jämförelse, men fan alltså, jag kan inte idag heller och allting är relativt.

Det verkar som att saker och ting håller på att lösa sig nu i allafall och snart blir'e flytt och ny skola och allt. Bra, bra. Allt blir bra, har jag hört och den som lever får se.

LovEE /joss

BUT RIGHT NOW, EVERYTHING IS TURNING BLUE, AND RIGHT NOW THE SUN IS TRYING TO KILL THE MOON, AND RIGHT NOW I WISH I COULD FOLLOW YOU TO THE SHORES OF FREEDOM...


Det hette att jag tittade på Tv med föräldrarna, men egentligen så sov jag bort större delen av programmet och nu sitter jag här och studsar upp och ner.

Dålig på att blogga har jag varit och inte vet jag i vilken ände jag ska börja. Jag har tjatat och kämpat stenhårt för att försöka övertyga Kim om att 2010 skulle bli bästa året. Hittills har det varit, ja, ord någon? Nej, det är helt enkelt för mycket.
På ett bra sätt då alltså.
Jag fortsätter nog vara dålig på att blogga någon dag till.

lovEe/ josse


 

 


OUR BODIES GREW MUCH FASTER THAN OUR MINDS, BUT TOGETHER WE GOT GOOD AT STOPPING TIME..

Nu är jag tillbaka från Island, och jävlar vad bra vi har haft det. Min mamma tyckte förstås att det var lite jobbigt att dela hotelrum med mig eftersom jag varit så, jag citerar "äckligt pigg", varenda morgon.
Egentligen är jag inte alls pigg, det är bara en yrkesskada som jag inte kan bli kvitt. Att dra igång musik och hoppa upp och ner är det enda sättet för att jag överhuvudettaget ska kunna ta mig ur sängen.
Sanningen att säga, och med risk för att låta aningen suicidal, blir jag skitförbannad varje gång det går upp för mig att jag vaknat. Ja, iallafall när det inte är sommar.

Idag är jag i vilket fall som helst, och mot alla odds, pigg på riktigt. Jag är hög på livet, försökte jag förklara för min mamma när jag kom hem och började härja runt så att hon vaknade. Jag trodde faktiskt att hon skulle vara uppe redan och det hade hon visst tänkt också, om det inte hade varit så att hennes klocka fortfarande varit inställd på islänsk tid. Det var ganska skojjigt faktiskt.

Nu är jag hos Yohana och försöker dölja min sjukliga överskottsenergi genom att sitta framför datorn. För att slå ihjäl några minuter till får det bli en lista med saker som gör mig på bra humör.

"High on life list"
 • Människor jag tycker om
 • Frukost
 • Solsken
 • Människor som lyssnar när man pratar och faktiskt kommer ihåg vad man har sagt
 • Ost
 • Varma färger
 • Flygplansmat
 • Att skriva långa kom ihåg listor
 • Någon som lägger märke till de små detaljerna, tycker om dem, och berättar om dem
 • Musik
 • En dusch med varmvatten som aldrig tar slut
 • Raggsockor
 • Ögon som glittrar på det där sättet
 • Nerförsbackar
 • Fullständig tystnad
 • Saker som är rosa
LovE/ joss

YOUR TOUCH MAKES IT HARD TO BREATH...

Igår var det alltså nyårsafton.
Det hela började med middag med lillasyster och hennes kompisar, hemma hos Anna och Mange, sen en snabbis på festen de skulle på och efter det hängde jag med Linnis och gänget nån timma.
Jag landade i Hanemåla, där Malin och Andreas var, precis lagom till tolvslaget.
Visst hade det varit kul att få supa sig redlös, som alla normala människor gör, men jag hade en jävligt bra nyårsafton ändå. Körde hem lite senare än jag tänkt och han med en tvåtimmars skönhetssömn innan det var dags att hoppa upp och köra till jobbet.

Jag hade tänkt sova några timmar när jag kom hem idag, men icke.
Istället har jag packat, färgat håret och sedan bara drivit omkring och sett allmänt sliten ut. För att förvärra intrycket lite till har jag dessutom haft randiga tights som hänger ner till knäna på mig. Jag är så jävla het så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Eller inte. Det har sina sidor, dethär med att bo på landet.
Ett par stövlar och en Ica-kasse på huvudet är allt som saknas innan jag konverterat helt.
Jaja, ingen lär se mig förutom min mamma, och hon är liksom så illa tvungen att tycka om mig.

Nej, nu ska det iallafall sovas, så jag orkar släpa mig upp i tid imorgon.
Island, here we come :P

Love/ joss

RSS 2.0