YOU CALL ME UP IN THE MORNINGS, WE'LL STAY ON THE PHONE UNTIL DAWNING, YOU TELL ME SECRETS I ACTUALLY KEEP...

Nu är jag påväg hem från Stockholm. Det är ganska mycket kvar av vägen, inte lika mycket av datorns batteri, men det är ju kul så länge det varar i alla fall.

När jag kommer hem ska jag först förbi Sandra en stund, sedan hem till mamma, tvätta och packa ihop lite grejjer till imorgon. Ja, imorgon börjar skolan. Dags att plocka fram spaden och börja gräva.

See you on the dark side, Love /joSS


WHERE DOES THE GOOD GO?

Popaganda.

Ord bildade meningar, med en innebörd som fick mina ögon att svämma över lite grann och som jag sa, kunde varit mina egna.

Mina egna, där för att jag tänkt dedär meningarna, i ett försök att förstå mig på mig själv, den natten när taket läckte så att jag inte kunde sova.
När jag hade smakat på innebörden en stund, låg jag vaken några timmar till och önskade att dedär orden hade varit lika med sanningen. Allt hade varit så enkelt då.

Mina egna, också därför att jag byggt ihop samma innebörd, fast med andra ord, andra metaforer och med ombytta roller.

Jag är nog bara en ruta på en spelplan.
En sån som man trampar på, för att komma ett steg längre bort,
från det som ligger bakom,
och som aldrig riktigt läkt,

Hmm, ja, sen kommer jag inte riktigt ihåg.

Popaganda

Det är sol ute idag och vi öppnar inte förren om tre timmar.
Nu ska jag trycka på "publicera", sedan ska jag ha ångest för att jag gjorde det, och för att jag kanske inte hittat dendär balansen mellan klarspråk och totalt vansinne, som jag letade efter.

Sedan ska jag köpa lite kaffe, ringa till världens bästa Sandra, bara sitta i solen och inte tänka på något alls.

lovEE// josss

YOU ARE THE ONLY ONE I'VE MET WHO'S "GOD ONLY KNOWS", I LIKED YOU THE FIRST TIME I MET YOU AND IT GROWS AND GROWS AND GROWS...

Hmm.
Nu har jag varit lite dålig på dethär igen. Ursäkten stavas Malmöresa, låtsasprojekt och allmän förvirring.
Det fanns ju en dator med på Malmöresan, men det blev aldrig av.

Massa tid att fundera fanns det, och samma historia skrevs, på olika sätt och av olika hjärnor. (som redan tänkt på allt)
Nu tänkte jag att det kunde vara dags att flytta min historia hit, och ut ur mitt huvud. Lite sent, lite mindre aktuellt, eller kanske inte? Skit i det.

Känslor är, som bekant, inget som man kan styra över, men en liten aning om hur man fungerar i olika sittuationer,det har man allt. Man kan till exempel veta att man är en såndär människa som inte ska leka med elden, för att man alltid bränner sig. Av någon oförklarlig anledning använder man sig inte särskilt ofta av sina kunskaper. Nej för man är ju inte mer än människa. Den mest intelligenta arten på jorden, säger de som vet, men fortfarande, bara, en människa.

Innan man vet ordet av har det blivit höst, och så sitter man där, med sina grönbruna ögon, med blåögd blick , lyssar på musik på maxvolym, som får sätta ord på det, som man inte själv orkar tänka.
Alvedon,alvedon, alvedon. Så jävla uppenbart.
Sedan öppnar man alla fönster, så att det blir tvärdrag,för att det där hjärtat som ska frysa till is, ska göra det lite fortare.

Innan man vet ordet av ligger ens schackpjäs brevid spelplanen. Jo, för det är väl så det alltid är?
Jag kommer nog aldrig riktigt vänja mig vid att bara vara en bricka i ett spel.

Jaja, nu ska vi inte sitta här och gnälla som ett hopplöst litet emokid. Det finns fortfarande en liten skvätt sommar kvar.
Än finns det lite tid kvar att spegla sig i de sista solstrålarna.
På med peppmusiken.
Som man bäddar får man ligga.
Hur många ekollon får det plats på Ölandsbron?

loVEE/joss

COME HERE LET ME TURN YOU BY, DON'T WANNA CRY AGAIN. COME ON LET ME KISS YOU NOW, DON'T KNOW IF I DARE TO FLY...

Nu har jag landat i Malmö. I natt bor vi i stuga och folk har med sig både internet och sprit, så för tillfället sitter jag med drink i soffan, kollar tv med ena ögat och bloggar med andra. Fett nice.

Jag lyckades klara av att både packa och tvätta på måndagen, så igår var ganska lugnt. Jag var uppe hos Malin på morgonen, drack kaffe och färgade håret. En aning grönt blev det, men det går säkert över.
Jag och Jocke kollade film, jag handlade lite, var på "lösa världsproblem promenad" med älsklingsmamman och sen åkte jag till Orrefors för att ha en "tredje tisdag i rad"

Först var vi och spanade in hus och sedan blev det vin :) Någon gång när klockan blivit ganska mycket gick vi på promenad, men fastnade ganska snabbt på en trottoarkant där vi satt och sjöng massa låtar som jag trodde att bara jag hade hört förut, tills det blev för kallt och så var vi nog vakna några timmar till.

Jag väntade in i det sista med att stiga upp¨på morgonen, så det blev ganska stressigt på slutet. Jag lyckades dock komma iväg, hämta upp det jag glömt hemma och vara på plats två minuter över tolv.
Klockan var väl ungefär kvart över två när vi äntligen kom iväg från Kalmar och det var ganska störande, för överst på önskelistan stod det "ligga kvar i sängen resten av dagen", Ja, eller varför inte resten av veckan?

Jaja, dethär blir skitbra! Imorgon är vi tydligen lediga och så blir det en runda till Göteborg för att jobba på Way out west också. Lite omväxling får tiden att gå lite fortare.
Nej, nu ska jag nog vara social tror jag.

Love// joss

FREEDOM'S JUST ANOTHER WORD FOR NOTHIN' LEFT TO LOSE...

Tja för fa-an!
Nu är jag på hemmaplan igen. I tisdags var det "försenad efterfest" och klockan sju på onsdagsmorgonen kom min snälla pappa och hämtade mig och körde mig till Smedby. Bilturen ägnades åt att peta bort knäckebrödsmulor ur håret och försöka lappa ihop mitt stress och förkylningsskadade face. När jag lyckats hyfsat med det fick jag låna frukost ur pappans lunchlåda och sedan var jag fit for fight.

Vi fick vänta ungefär en timme innan vi kom iväg och jag var superspeedad, studsade runt och sjöng så mina trötta medresenärer kände sig tvugna att fråga om jag var hög, kär eller bara dum i huvudet?
Allsång på skansen från dagen innan ville inte ha med några låtar man kunde, men det tog jag och Malin igen när vi hittade en skiva med "svenska sommarklassiker" i handskfacket. Min wiskeyröst var perfekt för att göra snygg Lundell-imitation till "Öppna landskap". Efter nån timma gick mitt anfall över och sen sov jag mest hela tiden.
Gävle var nice, men en aning segt och vi åkte hem redan på söndagsmorgonen.

Sandran slutade inte jobba förren halv tio, så Kimpan och John kom och hämtade mig på stationen och så tittade jag och Ingemar medan de spelade fotboll. Ingemar tittade iallafall, jag sov mest.
Efter det åkte vi hem till Andreas och där blev det ännu mer fotboll, men på Tv denna gången.
Jag hängde på balkongen, facebookade på phonen och pratade med Kimpan tills det var dags att hämta hjärtat på jobbet. Hon och jag smet hem före resten av gänget och så satt vi på balkongen med vårt vin som vi fått av Andreas och uppdaterade varandra om allt och sen ältade vi det sönder och samman och efter det blev det massa singstar.
Hur Ingemar lyckades ta sig hem på cykel, superpackad, med skadad fot, med kim och mcd-mat på pakethållaren är och förblir ett mysterium.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Det var planerat att åka till Öland och steka på stranden, men solen ville annorlunda. Vi har i allafall ätit massa mat på Thai Taste, shoppat lite och sedan vart på fika hos Linn.
Jag har varit hos föräldrarna och i Orrefors en runda också. Nu ska jag tvätta och grejja lite.
Packlista och Att Göra lista såg jag till att skriva i bilen på väg hem från Gävle. Lite ändringar i schemat blev det förtåss, men jag tror mig ha lyckats få ihop ett vattentätt tidsschema inför morgondagens äventyr.

lovEE// jossE

JULIET, WHEN WE MADE LOVE YOU USED TO CRY, I SAID I LOVE YOU LIKE THE STARS ABOVE, I'LL LOVE YOU TILL I DIE...

Sitter och väntar på att Sandra och Kimpan ska komma hit. Jag har tänkt att vi ska åka upp till Malin en runda och sedan hörde jag något om att vi skulle kolla på fotboll i Flygsfors. Titta en stund tills vi tröttnade, för att citera Sandra. Jag tror mig med säkerhet kunna tala för oss alla tre, när jag säger att vi var trötta på fotboll redan när vi föddes, men men, det finns ju tydligen folk som tänker annorlunda, så vi får väl vara så trevliga så vi gör ett försök i allafall.

Jag fick ett eget blogginlägg av Malin idag. Det heter "Sova kan du göra när du är död". Tjusigt!
Nu har jag sovit ganska mycket, även om jag var tvungen att gå upp ungefär varannan timme, hosta i typ en kvart och dricka massa te innan jag kunde somna igen. Höll på sådär i ungefär tolv timmar, gick upp och har vandrat runt som ett febrigt levande lik fram till nu. Det börjar ordna sig.

Det var allt, så länge.
lOOve// joss

I FELL IN LOVE LAST NIGHT AND I WAS DANCING THE WHOLE WAY HOME...

Har precis kommit hem efter jobb på Emmabodafestivalen. Jag hann bara innanför dörren innan pappan ringde och det var dags att åka på födelsedagskalas hos mormor. Klockan är snart elva och jag har två lediga dagar framför mig.

Känns som... Det kommer bli nice att sova nu.
Känns som... Jag har svalt ett sandpapper.
Känns som... Jag har slagit i huvudet på allvar, eller kanske borde göra det.
Känns som... Att sommaren snart är slut.
Känns som... Att jag tar en simtur i sopptallriken imorgon istället.

lovEE/joss

RSS 2.0