PAINT THE SKY WITH SILVER LINING..

Dagens ofattbara: Ansiktets låt "Äckligt" ligger etta på spotifys topplista
Jag känner hur den lilla gnutta hopp jag fortfarande hade kvar om mänskligheten totaldör. Det är dags att byta planet.

Dagens I-landsproblem:
Raka benen
Det sägs att skönhet kommer inifrån, men alla vet ju att det är en sanning med modifikation. Jag MÅSTE verkligen raka benen, men det är så jävla krångligt och tråkigt.

Dagens pepplåt: Wild ones- Flo Rida feat. Sia

Dagens "leave Britney alone": Timeline
Måste jag verkligen byta till det? Det var bättre förr.
xoxo /konservativ

Dagens opepp:
Åka hem
Klockan börjar närma sig sju. Vi är fortfarande kvar i Kalmar men måste ta oss tillbaka ner till K-town ikväll.lovE/ josse

CAN WE MAKE OUT AND PRETEND IT'S ALL THERE?

Dagens "att bli klokare med åldern": Relationsspel

Jag brukade verkligen hata det. Det brukade göra mig näst intill hysterisk av frustration. Jag gillade inte tanken på att vara en del i ett spel. Jag blev smågalen på folk i min omgivning som krånglade till det för sig, helt i onödan. Tänk exempelvis "tre-dagars-regeln", hur man låter bli att höra av sig till någon, bara för att det är "den andres tur" att ta initiativet,  eller hur man, när man hamnar på samma fest som personen som man vill gå hem med sen av ren princip sätter sig så långt borta som möjligt och låtsas att man knappt märker att den personen är där, bara för att markera att "du ska då fan inte tro att du kan få mig så lätt", trots att både man själv, personen i fråga samt alla andra närvarande med 96% säkerhet vet hur kvällen kommer sluta.
Svälj stoltheten och skärp er, gott folk. Man förlorar så mycket om man ska hålla på och tramsa, alternativt ödslar tid på något man ändå kommer förlora, så det är lika bra att reda ut begreppen på direkten istället. Upp med korten på bordet. Så brukade jag tänka, (med undantag för när det gällde mig själv förstås. I love dubbelmoral) men på senare tid har jag börjat tycka att det fint, lite charmigt och ganska underhållande att studera folks beteende, samt försöka förutspå nästa steg. För det mesta är det skrämmade lätt att gissa. När jag blivit gammal och vis på riktigt ska jag skriva en bok om saken. En seriebok kanske. Det skulle bli en kioskvältare. Ingen tvekan om saken.

lovEE/jossEE

THERE WAS A TIME I COULDN'T SEE MYSELF GROWING OLDER...

Dagens obegriplighet: "Bankomathäng"
Jag har lagt märke till ett litet fenomen som jag inte blir riktigt klok på. Här på G-G finns en uttagsautomat i "Nettohuset". Den ligger i ett eget inglasat rum där det finns ett par, tre sittplatser längs väggen. Nio gånger av tio man går in för att ta ut pengar sitter det någon halvtappad individ där på bänken. Man hejdar sig och undrar om de står i kö? (På tur efter en för mig osynlig människa?) Nej, så är alltså inte fallet. De bara sitter där och hänger, inväntar bättre tider eller något. Observera att det alltså rör sig om en person (olika varje gång). Hade det suttit ett gäng och umgåtts med varandra, typ på samma sätt som kidsen som hänger på Resecentrum hade det varit en annan femma. Man kunde ju rent spontant kännt att det borde finnas roligare hängplatser än så, men beteendet hade iallafall varit förståeligt. Nu fattar jag absolut ingenting. Jag undrar vad det är jag missat? Om någon sitter inne med svaret får ni gärna kontakta undettecknad för att förklara.

Dagens "get a life": Att "äta på facebook"
Jaja, om man är skillad på att laga mat är det helt okej att skryta lite. ("Det är fult att skryta, men svårta att låta bli") gör man det oftare än två gånger i veckan är det inte okej, även om man kan laga mat. Då bör man istället överväga att skaffa en matblogg. Egentligen behöver man inte alls kunna laga mat, men åtminstone kunna få det hela att se fancy ut på bild. Om det sedan smakar typ cement eller likande kan ju ingen veta, så det är fortfarande okej. Det finns naturligtvis ett "MEN", och det lyder som följer: jag retar mig något så förbannat på folk som slänger ut helt random bilder på saker de äter. Nej men har du klarar av att bre en macka? Koka snabbmakaroner och hälla på ketchup (som inte ens bildar ett sexigt mönster). Fy fan vad begåvat.

love/josse

IT'S WAY TOO LATE TO THINK OF SOMEONE I WOULD CALL NOW...

Jag är väl inte direkt på mitt allra mest strålande solskenshumör idag. Skulle göra nästan vad som helst för lite choklad och en kram just nu. Går balansgång på bristningsgränsen. Höll på att börja gråta bara för att det var för lång kö på Ica. Det är tisdag, det är kallt ute. Man kan inte vara på topp jämt. Man behöver en och annan skitdag för att kunna förstå att uppskatta de bra dagarna. Visst är det så.


lovE/ josse

LONG GONE BEFORE DAYLIGHT...

Vissa dagar är man bara så förbannat trött. Idag har varit en sådan dag. Efter en oändligt lång startsträcka orkade jag tillslut ta mig upp, äta frukost och pudra näsan. Hoppade i ett par miss-matchande skor som var alldeles för tunna för årstiden och halkade iväg till högskolebiblan. Har lånat böcker och pluggat och så vidare. Bra där.

Jag är hungrig. I vanliga fall finns det ett relativt enkelt sätt att åtgärda den typen av problem på: man äter. Problemet idag är att det inte hjälper, hur mycket jag än äter. Det är som om jag vore bottenlös. Jävligt irriterande.

Nu ska jag försöka mig på att sova. Min dator visar tydliga tecken på att den kommer bryta ihop och börja hänga sig vilken minut som helst, så det är lika bra att den får sova med.

lovEE/ joss

AND IF I HAD ONE WISH FULFILLED TONIGHT I'D ASK FOR THE SUN TO NEVER RISE....

Veckans guldfisk: Jag
Efter att ha spelat Memory i närmare 20 minuter ger vi upp och bestämmer oss för att göra något annat. Efter närmare 20 minuter har jag har inte lyckats vinna, trots att min närmare 20 år yngre motspelare vänt upp samma två brickor varje gång det varit hans tur. Varje gång har han funnit det faktum att det var "samma som förra gången" lika häpnadsväckande. I det fallet är jag inte lika förvånad, men tycker det är helt ofattbart att jag inte klarat av att få ihop så mycket som ett par.

Veckans "always look on the bright side of life" :
Fördelen med att vara bakfull
Jag mår illa av för mycket mjölk och sådana grejjer. Är väl lite smyg-laktosintolerant. Har för mig att jag läst någonstans att var och varannan människa är det, så inga konstigheter, men det är helt klart lite irriterande när man måste låta bli att äta något man är sugen på, för om man inte gör det kommer man att kräkas. När man är bakis mår man redan dåligt så det är ett ypperligt tillfälle att veva i sig en liter glass och dricka 15 glas O'boy i rad. Man har ingenting att förlora. Smart va? Ja, jag vet.

Veckans språkmord: Särskrivningsrekord
Loggar in på Facebook och det första jag möts av, som får mina ögon och min själ att börja blöda ikapp är en statusuppdaterning bestående av sex ord, där författaren lyckats med bedriften att särskriva på inte mindre än (håll i hatten) tre ställen. Det blev alltså nio ord istället för sex. Aj aj.

Veckans lyckopiller: Brev
När jag kom hem från jobbet någon dag i början på veckan låg det ett kuvert innanför dörren. Ja, det gör det ju för jämnan, men om de kuverten skriker det alltid "Räkning" på flera mils avstånd. Det här var ett handskrivet kuvert. Brev gör mig alltid glad, för man vet att det krävts lite mer ansträngning än vad det gör att skicka ett sms. Någon har liksom tänkt på en, på riktigt. Ännu gladare blev jag när jag öppnade det och det trillade ut en strumpa. Det gjorde hela min dag.

(Det var bättre förr. Nu för tiden får man ju vara glad om någon bemödat sig med att använda stor bokstav, punkt och åtminstone gjort sitt bästa för att ge fan i att särskriva. Ja, det får mig att känna mig lite betydelsefull och speciell om någon skickar ett välskrivet sms.)

Veckans projekt: Mys-playlist
Känner att jag är i vansinnigt stort behov av en spotylista man kan lyssna på när man vill kramas, eller dagdrömma, eller ja, bara andas lite långsammare. Måste fixas. Genast.

lovEE/ jossTHERE'S A PLACE IN MY HEAD THAT REPEATS WHAT YOU SAID...


Har precis vaknat ur helgens tredje matkoma. Kan väl inte påstå att det hänt mycket av intresse idag. Inget senstationellt, fantastiskt. Inget att klaga på heller. Mellanmjölks-söndag.

Dagens låt: Svalkar vinden- Den svenska björnstammenlove/joss


AND I WILL NEVER LEARN FROM THIS...


Håll dig borta från elden, gå inte ute
bär alltid mössa, klä in dig i wellpap,
för du komme skadas, ge dig aldrig hän,
du har så veka leder, du kommer skrapa dina knän.


Söndag.

love/ josse

YOU ARE MY GUILTY PLEASURE...

Veckans "Så himla bra sagt, jag måste skriva ner det": Det har på inget vis att göra med att jag blivit en bättre människa, jag orkar bara inte lika mycket längre."
Sagt av farbror Plura i något avsnitt av hans matlagningsprogram. Han tänker så himla rätt och så verkar han vara himla gullig, sådär i största allmänhet. Jag skulle vilja ge honom en kram.

Veckans lyckopiller: Grannens leende
Han bor i dörren mitt emot oss. Han är dessvärre alldeles för liten för mig, men han har ett leende som borde kunna få även den mest bittra, taggtrådsätande isbit till människa att smälta ner till en liten pöl på mindre än tre sekunder. Att möta honom i trappen har ungefär samma effekt som att handla av "Ica-Madde". Det gör hela dagen. Bara sådär. * poff*

Veckans "Hurra": Att vara tillbaka på jobbet
Det är inte hälsosamt att ha så mycket fritid som jag haft den senaste månaden. Inte är det särskilt roligt heller.

Veckans pepplåt: " Gå hem med dig" av Lasse Winnerbäck
Högsta volym i kombination med att hoppa upp och ner får en att vakna och tycka att det är en fantastisk dag. Även om man inte sovit mer än typ tre timmar, och även om dagen egentligen inte är fantastisk någonstans.
Veckans partytrick: Äta hamburgare
Både jag och systern har gjort det. Dvs: förfestat, åkt iväg för att "göra stan", för att sedan ångra oss, äta hambugare och dra hem och efterfesta/sova istället. Till skillnad från syterns gäng var vi dock städade. Inget dansande på borden och inga "kasta pommes tävlingar", men ändå.
Veckans bästa frukost: Pannkakor
Antar att det inte behöver utvecklas?

lovE/ joSS

PLEASE COME NOW I THINK I'M FALLING I'M HOLDING ON TO ALL I THINK IS SAFE...


Innan eftertänksamheten har raserat hela natten.

Hej.
Idag är jag bestämt lite trött, men skit i det för imorgon är det fredag och jag älskar fredagar.


Dagens "Nej": Äggkoppar

Ärligt talat, de fyller ingen som helst funktion. Möjligtvis skapar de en stunds sysselsättning efter att man ätit upp ägget, och ska försöka peta loss skalet som sitter stenhårt fastkilat där i och så ska de diskas lite med, men i övrigt. Nej fan. Man kan ju lika gärna hålla det i handen. Varför bemöda sig med att trycka ner det i en äggkopp när det tar max fem sekunder att äta upp? Vem uppfann äggkoppen? Priset går ändå till den person som designat äggkopparna vi hade vid frukostbuffén på ett ställe jag brukade jobba på, på den gamla goda tiden. De var liksom höga som vinglas och välte bara man tittade på dem. Hurra!

love/ joSSE

WOULD YOU TELL ME, HOW CAN IT BE ANY BETTER THAN THIS?

Dagens mysterium: Min mobiltelefon, alternativt Vem är Jonas?

Någonting har hänt. Okej, den har väl alltid haft sina små egenheter, typ möblerat om i kontaktlisan lite då och då, så fel nummer hamnat på fel person, och varje gång jag stiger av tåget i Malmö frågar den om jag vill ändra till vintertid. Inte helt som det ska med andra ord, men nu har det hänt något på allvar. Kanske fick den en hjärnskakning för mycket när jag tappade den ner för trappan här om dagen? Alldeles på egenhand har den bytt ut bakgrundsbilden. Den har blivit svart med gråa cirklar som bildar någon slags mönster. Eventuellt föreställer det en båt, men det kan också vara någonting annat. Ett blåbär, en alien. Jag vet inte. Det är väl ingen big deal. Vad som där emot är det är att över the-blueberry-alien-boat så rullar någon typ av skärmsläckare med texten "Jonas Svensson". Alltså vem fan är det? Hur gick detta till? Det är så många frågor jag skulle vilja ha svar på just nu.


Övrigt: En gång när jag varit på villovägar och kom hem till Kristianstad fick jag ett "Välkommen till Danmark"-sms.

lovEE/joss

AND TAKE ME TO YOUR HIDEOUT ONE MORE TIME, STAY HERE NOW...


Dagens färg:
Blå
Ser ut som jag håller på att förvandlas till bruden i Avatar. Med reservation för viss överdrift, men iallafall.

Dagens I-landsproblem: För mycket kläder
Jag minns knappt vilken färg det är på golvet i mitt rum eftersom det nästan alltid är dolt under ett berg av kläder. Jag hade gärna haft ordning i min garderob, men den är för liten. Trycker man in alla kläder blir de så hårt packade att så fort man ska ta ut ett plagg följer resten också med. Palla det liksom.

Dagens lycka: Lukten av solskyddskräm

Dagens underskattade: Rullgardiner
Det finns ju en anledning till att någon uppfann dem till att börja med. Jo, man sover faktiskt bättre.

Dagens ord: "Alltid"
När ordet står för sig självt, utan sammanhang är det egentligen inget speciellt, men det blir det när Yohanas Malin säger det, för hon gör det på ett alldeles speciellt sätt. Man vill liksom fråga "Vad sa du?" fast man mycket väl hörde, bara för att få höra henne säga det igen.


lovEE/ jossE

A SNOWFLAKE FELL AND IT FELT LIKE A KISS...


Dagens I-landsproblem: Ska duscha, men vattnet är lite för varmt. Vrider en halv millimeter och vattnet blir lite för kallt, vrider tillbaka lite och återigen är det för varmt. Det är fullständigt omöjligt att manöverera in den perfekta temperaturen. Frustration är bara förnamnet.

Dagens lycka:
Flera timmar av kvalitetstid med Helena. Jag blir alltid så glad av att prata med henne och det händer alldeles för sällan.

Dagens chock: Hade glömt bort att jag bytt hårfärg, fick i ögonvrån syn på mig själv i spegeln och blev livrädd.

Dagens önskemål: Handikappanpassat boende, en hiss som kan ta mig upp och ner från tredje våningen samt en rullator. Jag kan knappt röra mig.

Dagens bristande logik: Hur kan det komma sig att jag, som sådär mellan tummen och pekfingret dricker kanske nio koppar kaffe om dagen är så katastrofalt och hopplöst dålig på att brygga kaffe? Enligt alla logiska resonemang borde jag vara något av en världsmästare i kaffebryggande, men nej. Det blir på sin höjd bra en gång av 20.

Dagens "favorit i repris" (Incidenten inträffade egentligen på nyårsafton): Står i en milslång toalettkö. Två tjejer står och pratar med varandra, på spanska, ja eller franska (Nej, jag hör inte skillnad. Det var iallafall inte Svenska och inte heller tyska). Jag förstår inte ett ord, men får liksom en känsla av att de pratar om mig, och efter någon minut uppfattar jag något jag känner igen mitt i obegriplighets-smeten, nämligen "Amy Winehouse". De studerar mig uppifrån och ner. Nickar mot varandra och upprepar: "Amy Winehouse."

lovEE/ joss

RSS 2.0