WHO WOULD HAVE KNOWN HOW BITTERSWEET THIS WOULD TASTE?

Veckans...

- "Det kommer bli min död": Nyårsraketer (innan nyår)
Jag hamnar förmodligen ganska högt upp på listan över Sveriges mest lättskrämda personer. Jag hoppar högt för minsta lilla, så ni kan ju tänka er hur många gånger jag varit uppe i taket och vänt såhär veckan innan nyårsafton. Kidzen här på G-G skjuter raketer dygnet runt. De nöjer sig inte med att vara utomhus heller, utan kastar även smällare i byggnaden där Netto ligger, samt i våran trappuppgång. Dagens ungdom alltså. Det är ytterst tveksamt om det blir något 2012 för mig. Har med största sannolikhet blivit ihjälskrämd innan dess.

- Klavertramp: Att sola med spetstrosor
Jag solar aldrig helt utan kläder eftersom jag har någon slags tvångstanke som går ut på att jag till alla pris i världen måste se "skillnaden". Senaste solariebesöket var inte så välplanerat och resultatet blev ett vitt och blommigt mönster på hela rumpan. Vansinnigt sexigt. Nej, men om vi skulle ta och släcka lampan kanske?

- "Jag skulle så gärna vilja": Veta vad som händer
Var på "utbildning" med jobbet angående det nya och revolutionerande bokningssystemet de ska börja med efter nyår. Infomötet var så långdraget att till och med "fröken tålamod personifierad herself" började skruva på sig och försökte hitta på någon godtagbar ursäkt för att smita därifrån, men det var bara en parantes.
Vad jag egentligen skulle komma fram till: Damen som höll i mötet förklarade att när man får det där sms:et om jobbförfrågan svarar man antingen "JA" eller "NEJ". (Ja, hon bokstaverade orden också, utifall att någon inte förstod) och sedan: "Man måste svara även om man inte kan. Det går inte att låta bli att svara bara för att man inte kan."
Då undrar jag alltså: Vad händer om man inte svarar? Skickar de en sms-bomb, så att nästa gång man rör vid mobilen flyger handen av, eller vad?
Jag ville så gärna fråga, men det gjorde jag inte. Gjorde istället som jag gör, dvs nickade, försökte se intresserad ut samt låtsades anteckna.

lovEE/ jossNEVER MIND, I'LL FIND SOMEONE LIKE YOU...


Dagens I-landsproblem:
Lågenergilampor.

Är hemma hos föräldrarna och de har skruvat dit sådana glödisar lite överallt. Det är fett störande för man måste liksom planera i vilket rum man har lust att vara typ en halvtimma i förväg, då lampjävlarna har någon slags starttid. C'mon!

Fick för mig att testa om jag fortfarande kunde hantera en penna, och skissa. Det var sjukt länge sedan. Nyss kom pappsen in och sa "Men helvete vad duktig du är". Då blev jag sjukt pepp att fortsätta och så fastnade jag, men ska strax försöka mig på att sova lite. Det är ju en dag i morgon också, och allt det där.

lovEE/ joss

THE PAPERCUTS, THE CHEATING LOVERS, THE COFFEE'S NEVER STRONG ENOUGH...

Allt går om man bara vill. Allt går om man bara vill . Allt går om man bara  vill. Allt går om man bara vill.
Det är en alldeles fantastisk dag, det är en alldeles fantastisk dag. Jo det är det visst! Drick lite kaffe. Allt går om man vill. Hoppa upp och ner. Mer kaffe. Det är en fantastisk dag. Du kan skriva klart rapporten om du bara vill, för allt går ju om man vill? Extra bra går det en dag som är så fantastisk som denna. Påtår?- Ja tack! Du håller väl inte på att bli galen? Nej, det skulle jag aldrig bli. Speciellt inte en dag som är så fantastisk som denna. Allt går om man vill. Andas, hoppa drick kaffe. Dansa. Allt går om man vill, allt går om man vill. Glöm inte bort att det är en fantastisk dag.lovEE/ jossE

THE DAY THAT YOU REALIZE HOW AMAZING YOU ARE YOU'RE GONNA LEAVE ME...

Minne från den gamla goda gymnasietiden:

Lärare: "Varför var ni inte här vid tio över?"
Josse och Sandra: "Förlåt, vi trodde att vi började vid halv."
Lärare: "Varför var ni inte här vid halv i så fall?"


lovE/josse


I DARE YOU TO MOVE...

Att skriva rapport när det är katastroftråkigt väder ute och man inte har ens en gnutta motivation är inte det lättaste, men allt går om man vill brukar jag säga. Bara man vinklar saker rätt och försöker se dem från den ljusaste sidan.

lovE/joss


I'M ON THE PURSUIT OF HAPPINESS...

Dagens I-landsproblem:

Att diska bestick.
Det händer ju liksom inget. Det är så jävla trist så man är färdig att dränka sig i diskbaljan bara för att slippa eländet.


loVEE/ josse


HIGH ON EVERY SOUND, ALL THE LIGHTS ARE DOWN...
"Och vi går hjärta mot hjärta mot solnedgången som vi
har byggt med papper och med lim,
och den här världen kan ingen ta ifrån oss."

lovEE/ joss

I REALIZE THAT IF THE TABLES WERE TURNED AROUND, YOU WOULDN'T LEAVE ME NOW...

Att tänka högt till filmer.

(Lena) Säger en bit in i Ringaren i Notre dame, efter att ha prickat in ett par repliker innan filmkaraktären hunnit uttala dem att "Jo, jag minns den nog bättre än vad jag minns att jag minns den."

(Johan) Säger till fröken Red riding hood, som precis hittat sin döda syster och förtvivlat skriker: Lucy, Luuucy!, "Sluta skrik, hon kan ju ändå inte höra dig."


love/ josse

LOSE YOUR BLUES AND JUST LAUGH AT LIFE, AND THEN SEIZE THE DAY, CAUSE YOU ONLY LIVE ONCE...

Fail:

Jag och sambon skulle ha en lugn helg hemma. "Vad skönt att inte förstöra hela söndagen med att vara bakis" tänkte vi. Tanken var god, men det skulle så småningom visa sig att det inte alltid är tanken som räknas.
I sann vuxen-anda gick vi alltså hem till Sebbe och Lena för att kika film, dricka glögg och äta pepparkakor. Hur många vuxenpoäng det är på att kolla disneyfilmer kan i och för sig diskuteras, men det är inte relevant i sammanhanget.

Efter några timmar började jag iallafall spy, och efter att ha vinglat hem fortsatte jag sedan med det resten av natten. Kontentan av det hela blev att jag vaknade vid tvåtiden på söndagen och mådde jävligare än jag någonsin gjort när jag varit bakis. Vet inte om jag fått vinterkräksjukan eller blivit matförgiftad, men oavsett vilket är jag nästan säker på att om jag valt att festa hade de där bakterierna dött av alkoholförgiftning innan de ens hunnit börja tänka tanken på att jävlas med min mage.

Det var såklart supermysigt med filmkväll, men nästa gång följer boxen med. Punkt slut.

lovEe/ joss

LOOKING UP THERE'S ALWAYS SKY, REST YOUR HEAD I'LL TAKE YOU HIGH, WE WONT FADE INTO DARKNESS...

Fredag.

Jag hade gjort det igen. Glömt bort att jag inte är ung och odödlig längre, glömt bort att sådant som fungerar alldeles utmärkt under den ljusa perioden av året inte fungerar lika bra vintertid.
Vakande således 20 över 5, smärtsamt medveten om att jag kunde haft 8 timmar av skönhetssömn bakom mig om jag bara prioriterat lite annorlunda, men nu hade jag alltså inte gjort så.
Undrar om jag ibland inte tar den där klassiska uppmaningen att man "ska leva varje dag som om det vore den sista" på lite för stort allvar.
Saker går ändå om man vill, så dagen löste sig fint, men det var verkligen min sista energireserv som gick åt när jag handlade på Domus på hemvägen, ca 12 timmar sernare. Halvt död släpade jag mina tusenkilos-kassar ombord på bussen som skulle transportera mig hem, där det skulle bli framstupa sidoläge i soffan resten av kvällen fram tills Idolfinalen skulle gå av stapeln.

Ja, så blev det också, men självklart måste det jävlas lite först. Tror ni jag kommer jag ihåg att trycka på stoppknappen på bussjävlen när jag närmar mig rätt hållplats? Nej, det gör jag naturligtvis inte, utan får gå av nästa och släpa de satans påsarna, varav den ena går sönder ungefär halvvägs, genom snålblåsten, innan jag är hemma.
Jag bara undrar; Varför måste sådana saker hända? Varför måste det hända mig? Varför måste det hända just de dagar som man redan fått sin beskärda del gånger tio av jävlighet? Självförvållad, men ändå?

lovEE/ joss

AND THOUGH I KNOW YOU MIGHT AGREE JUST TO BE POLITE, CAN I BE WITH YOU TONIGHT?

Annars då, nu för tiden?
Jorå, tackar som frågar. Huvudet upp och fötterna ner.

Då var det tisdag, och vi gillar tisdagar. Dagen så här långt har varit utomordentligt fantastisk måste jag säga.
Sovmorgon, fint väder, spenatsoppa och så vidare.

Jag pluggar. På riktigt till och med.


lovEE/ joss
IT'S GOING TO LEAD UP TO SOMETHING BAD...

Goodmorning winelöööverz!

Idag har jag inte gjort många knop, det är då ett som är säkert. Anledningen stavas B a k i s.
Dagens bedrifter: (Ja, vi bara älskar listor)

- Äta en styck pizza och se något med Johan Glans. Han är för övrigt en av landets mest överskattade komiker om jag får säga vad jag tycker, och det får jag.
- Titta på någon Ice age julspecial-grej och julkalendern. Det är inte omöjligt att jag kommer börja följa den.
- Lyssna på musik och sätta dit en ny soppåse i köket
- Äta massa clementiner och duscha

Det var det hela. Bra jobbat måste jag säga. Jag hade tänkt städa också, men blotta tanken på städning sög så mycket av min energi att jag var tvungen att akutsova i två timmar för att återhämta mig.

Så kan det gå när haspen är sönder, men det var lätt värt varenda minut av plågor idag, för gårdagen var fuckin' A rakt igenom. Var på strålande humör hela tiden och lyckades också med konststycket att hålla promillen på en lagom och stabil nivå hela kvällen. Var glad att de hjärnceller som ser till att man inser att det finns tillfällen när man bara inte ska "gilla läget", för att om man gör det har man förlorat all jävla respekt för sig själv, inte var alkoholförlamande.
Totalförlamning var de dock i den delen av hjärnan som talar om för en att det är på tok för kallt för att man ska ränna runt barfota utomhus. Jaja, en punkt till att skriva på meritlistan. " Har gått barfota utomhus i december".
Imorgon är det fredag. Idag känns som söndag, men så är det alltså inte.
Imorgon är det fredag och den ska spenderas tillsammans med den rosa filten framför idol.

Underbart.

loVee/ joss


HOW ARE YOU MY HERO? HOW YOU NEVER HERE THOUGH?


Obegripligheter:


1. Människor som plockar ut tuggummit när de ska äta och lägger det på tallrikskanten. Har de ingen hyfs? Detta beteende är fullständigt oacceptabelt.

2. Människor som flanerar runt på stan i kortbyxor, alternativt utan jacka och i bara T-shirt och ser ut som att de tycker att det är den naturligaste saken i världen. Det är december för bövlen! Jag upprepar: December!

3. Människor som bakar lussekatter utan att stoppa i russin. Man gör bara inte på det viset. Det gör ont ända in i min själ när jag ser något sådant.

4. Människor som envisas med att peta i senap i ost- och skinktoasts. Caféer, bensinstationer, fylleäta lite på SevenEleven kanske?, nej man kommer inte undan någonstans. Hur i hela fridens namn är de funtade undrar jag?

5. Människor som sätter sig brevid en på bussen när det finns typ en miljon lediga platser. Man kunde ju förstå om det berodde på att de var lite smygkåta/perversa eller ville få tiden att gå lite fortare genom att föra någon meningslös konversation om vädret, den opunktliga kollektivtrafiken eller politik, men det är uppenbarligen inte det det gäller, för de sitter liksom bara där och.. sitter.

6.
Människor som dricker kaffe ur pappmugg och behåller locket på. Jag kan inte för mitt liv förstå. Det pajjar ju halva nöjet, lite som att knulla med kondom eller äta godis med papper på.

Gode tid. Tänk om och tänk rätt säger jag bara.

loVee/joss

RSS 2.0