AND IF I COULD HOLD ON THROUGH THE TEARS AND THE LAUGHTER, WOULD IT BE BEAUTIFUL, OR JUST A BEAUTIFUL DISASTER?

Igår var det födelsedagsfika hos världens bästa Malin.
" Min mormor är lika bra som Google."


Sova istället? Ja.
lovE/ josse

DON'T BE AFRAID WE'LL MAKE IT OUT OF THIS MESS, IT'S A LOVESTORY, BABY JUST SAY YES...

Jaha.
Då var helgen slut och måndagen också när jag tänker efter. (Om 45 minuter ungefär)

I fredags var jag hemma, kollade "Så ska det låta" och sov i soffan, precis som det ska vara.
På lördagen åkte jag till Kalmar och dagen var ändå bra på sitt sätt, för jag fick träffa de flesta av dem som jag saknar, vi drack vin, pratade, skrattade, grät och dansade om vart annat. Vi skulle egentligen grilla, men av diverse anledningar och djävulskap, blev det så sent med allting, så vi fick ge upp det projektet. Kim fixade mat och räddade alla från att svälta ihjäl. Det var faktiskt jättegott, men av princip måste jag säga mediokert.

Var vaken och efterfestade alldeles för länge, men lyckades ändå ta mig upp relativt tidigt på söndagsmorgonen. Var ute på en förbannat ostabil morgonpromenad med Linn och Dixie och det var nog mer hunden som var ute och gick med mig, än tvärt om. Åt tacos, tittade på Fucking Åmål och hade bakismys med Yohana och Sandra resten av dagen. Ja, det var väl typ det. Jag ska aldrig mer hälla O'boy på dig.

loVee/jossLOVE YOU, YOU WERE ALL MINE. LOVE ME, I WAS YOURS RIGHT?

Den där försvarsmekanismen jag har. Den där överdrivna empatiska förmågan, som gör att jag kan sätta mig in i andra människors situation och vrida och vända på saker tills jag förstår dem. Den där förmågan som gör att man slipper gå sönder. Efter en stunds pusslande, överslätande och justeringar av vinkel, är allting glasklart. Man måste ju förstå, jag hade gjort precis likadant om jag hade befunnit mig i samma situation, tänker jag då. Det hade jag aldrig gjort egentligen, men av praktiska skäl brukar jag låta bli att erkänna just den biten för mig själv. Alternativt slätar jag över lite där också. Ja, men det är ju jag det och man får inte glömma bort att människor är olika. Man måste ju förstå.

Nu ska vi inte trassla in oss i något långt jävla resonemang om allt och ingenting här. Största anledningen till att jag skriver i den här jävla bloggen är för att jag senare ska kunna gå tillbaka, se vad jag har tänkt och om jag lyckats lära mig något av mina misstag. Har jag inte det blir jag påmind om att jag borde, osv. Allt jag skulle trassla in mig i nu, har i kryptiska ordalag redan diskuterats både en och två gånger förut. Att gömma sig för sig själv bakom blåa ögon, minfält, spelregler, att köpa sig lycklig och isbitar.

Jag har förbannat mycket bättre saker för mig än att sitta här och upprepa massa grejjer. Isbitar ska tinas med hjälp av vin och de bästa jag har. Kan det bli bättre?


lovE/josse

I NEED SOME FINE WINE AND YOU, YOU NEED TO BE NICER...

Jag har hittat låten som jag skulle spelat på repeat och för alla i min närhet. Låten jag skulle fått energi av, hoppat runt till och som jag skulle nynnat på i sömnen för att vakna.

Studsar runt och spelar på repeat gör jag förvisso, men det blir inte samma känsla när det inte är sommar och man inte har någon att plåga. Så är det bara.

loVEE/ josss


IS THERE A CHANCE, A FRAGMENT OF LIGHT AT THE END OF THE TUNNEL, A REASON TO FIGHT...

Tisdag idag då.
Helena väckte mig vid halv nio och min lektion började halv ett. Trots att jag hade fyra timmar på mig och trots att jag inte har mer än sådär 200 meter att gå, höll jag på att komma försent. Tur för mig att vi infört en kvarts flextid för dem som åker buss.

Sen har jag pluggat och druckit massa kaffe.
Angående snabbkaffet kan jag berätta att det inte var så illa som jag först trodde. Om jag bara hade orkat engagera mig i att studera det finstilta, eller "läsa bruksanvisningen", vilket min pappa utan större framgång försökt prenta in vikten av under större delen av min uppväxt, hade jag kunnat utläsa att man ska använda ytterst lite pulver för att det ska bli kaffe. Ungefär en femtedel av vad jag använde. Inte konstigt att jag tyckte att det smakade djävul.

Följdfråga: Hur smakar en djävul?

lovEE/ josss


WE'RE THE PEOPLE, THE HAPPY WITH THE BROKEN HEARTS, THE ONES WHO DRAW A PICTURE AND PROCLAIM THAT IT'S ART...

Sammanfattningen av dagen, såhär långt lyder som följer:

Jag var uppe redan kvart i tio idag. Way to go.
Jag ska inte ha någon direkt cred för detta lilla mirakel, det skulle väl möjligtvis vara för att jag, efter att ha pratat i telefon en stund, lyckades motstå frestelsen att återvända till sängen och dra täcket över huvudet några timmar till, i så fall.
Tack Malin!

Jag har ont i halsen. Detta beror på konsekvenserna som följde efter en kaffeöverdos i går, som i sin tur berodde på att jag försökt bota min chokladabstinens genom att dricka sådär tre liter kaffe inom loppet av en timme. Abstinensen blev bara värre och det slutade med att jag i ren desperation gick de tre kilometerna in till stan och tillbaka bara för att få min jävla choklad.

Jag han inte mer än hem förren kaffet (och min choklad, som jag kämpat så för) kom upp samma väg som det åkt ner. Shit happens, men nu till det verkliga problemet. Någonting sitter fast i min hals. För den nyfikna kan jag berätta att det med största sannolikhet rör sig om en kidneyböna, eller möjligtvis en bit lök. Jag har grävt runt i halsen med en topz, jag har försökt skölja ner, jag har försökt spy upp, men saken sitter orubbligt fast. Vad ska jag göra? Låta naturen sköta sitt och vänta tills den ruttnat bort?

En annan grejj är att jag var tvungen att köpa nytt kaffe, när jag nu druckit upp allt jag hade. Eftersom jag är fattig student (och därtill smålänning) kollade jag runt efter det billigaste alternativet och fick tag på en burk för tjugo spänn. "Yes, som hittat" tänkte jag, och när jag skulle dricka det lite senare kunde jag konstatera att "hittat", det var nog precis vad det var. Jag vågar inte spekulera närmare i vad burken kan tänkas innehålla, men kaffe är det inte. Det är iallafall en sak som är säker.

Jag ber om ursäkt för att inlägget innehåller lite "för mycket information". Hoppas ingen typ satt och åt eller något samtidigt som de läste dethär.

lovE/ joss

KISS EVERY MAN WHILE YOU STILL CAN, LIKE A LADY, AND PULL YOUR SELF UP AND DANCE TIL' YOU DROP, I'M YOUR BABY, BABY...Och jag som trodde att det berodde på att jag blivit gammal.


WANT A NICE SURPRISE, A DRESS THAT'S BLACK AND TIGHT. WANNA SEE THE LIGHTS, IT TAKES ME TROUGH THE NIGHT..

Sommarens mest spelade soundtrack (Efter Bababa med  Miss Li) går på repeat idag. Jag skrattar lite för mig själv, så dansar jag lite och så känner jag mig så produktiv och rastlös så jag vet inte vad.
Hade det inte varit för den gråa himlen och snålblåsten som nästan slog undan fötterna på mig när jag var och handlade med Helena för en stund sedan hade jag nästan trott att jag börjat få vårkänslor.

Det börjar i vilket fall som helst vara dags för det snart, kan man tycka.
Första vårmånaden är snart slut. Kom igen nu, vart fan är min sol? Vädergudarna har nog ätit lite mycket lim på sistone, de också.

Love /josse
v

BUT YOU GAVE ME THE BEST MIXTAPE I HAVE AND EVEN ALL THE BAD SONGS AIN'T SO BAD..

Godmorgon och välkommen till melodikrysset.

Låten vi precis lyssnade till var "The funeral" med Band of horses, och begravningsstämmnig har det varit i de senaste inläggen. Begravning förknippas med död och ungefär 90% av de som dör i Sverige får en så kallad kyrklig begravning.

En annan cermoni som förknippas med svenska kyrkan, ja det är ju bröllop. Jag har ett bröllop inbokat den 14:e augusti, klockan tre i Vasaparken. Det enda kravet som föreligger är att man gillar bananer. Då jag av diverse skäl inte kan delta i denna tillställning och med tanke på att personen jag skulle ha gift mig med vare sig vet vad jag heter eller hur jag ser ut är det fritt fram för den som känner för det att ta min plats. (Kontakta undertecknad för ytterligare information)

Innan man gifter sig brukar ens vänner anordna en svensexa respektive möhippa som vanligtvis innebär att man dricker enorma mängder alkohol och har sex. Helst med allt som rör sig. Detta beteende beror oftast på att man upplever det som att man har sin sista natt i frihet och känner sig fastlåst, vilket framkallar ett visst mått av ångest.

Gemensamt för de flesta typer av ångestrelaterade störningar är att det är en negativ upplevelse för den som drabbas av dem. En annan psykiskt negativ upplevelse, ja det är ju frustration.
Frustration kan exempelvis uppstå när en människa inte kan utföra en enkel handling, trots att de sagt att de ska och trots att man tjatar.
Personen kan så att säga inte "få tummen ur" och då är det alltså "Karlssons klister" som ska in på vågrätt 7.

lovEE // josse


AND I KEEP TELLING MY REFLECTION, AMBITIONS ARE ALREADY STARTING TO FADE...

När jag ser att jag har fått ett mejl från Bella slår hjärtat till lite extra hårt. Orden är alltid så fina. Precis lika fina som i hennes "Vad jag nynnar på idag", och hade hon varit här nu skulle jag ha sjungit för henne i timmar.

Jag vet inte hur ofta det händer, men jag vet iallafall att hon läser min blogg ibland och därför vill jag säga att jag skulle vilja svara nu, genast, med detsamma, men jag har så mycket jag vill berätta om, så jag inte alls vet i vilken ände jag ska börja. Så vill jag besvara frågan om vad jag nynnar på idag också. Jag vaknade med Silverchairs "Miss you love" i huvudet och den har både nynnats och spelats flitigt under dagen.

Jag kunde inte låta bli att undra om det bara var en slump att hennes "låt för dagen" för inte allt för länge sedan också varit min. Soundtrack till samma saga, till och med.
När vi blivit äldre kanske vi borde göra en bok av alltsammans? Ungefär som Selmas brev till Sofie i "Du hjälper mig att bli fri". Ja, det tror jag faktiskt.

Nu : Åter till ordningen.

Tystnad
tunnel, avfart

lovEe/ joss

I LOVE THE WAY YOU LOVE, BUT I HATE THE WAY I'M SUPPOSED TO LOVE YOU BACK...

Att "promenera på rosafluffigt minfält" var gårdagens filosofi, som inte utvecklades mer än till en mening, men en liten "fortsättning följer" skadar väl inte? Egentligen gör det väl ingen direkt nytta heller, för det enda jag ville göra var typ att konstatera att det är så det är. Att man promenerar på detdär minfältet i hela livet och runt konturerna kring varje enskild pusselbit. Det händer att man trampar fel så att marken exploderar under ens fötter. Man vet aldrig hur man ska gå och man vet heller aldrig om man kommer klara sig oskadd ur explosionen, eller om man går sönder och i så fall hur mycket man går sönder. Kommer man att läka igen, eller kommer man kanske att förblöda så sakta så att man inte märker det förren man redan är död?

Ja jävlar, ingenting är någonsin enkelt, så enkelt är det.
Sedan kan man vilja gråta och skrika att det förihelvete inte ska behöva vara så jävla svårt. Är det svårt så är det något fel. Enkelt. Punkt. Man önskar liksom att världen och människan hade varit konstruerad på ett sätt så att man faktiskt hade kunnat tycka så, men i verkligheten fungerar det ju inte på det viset. Inte för någon.

Låter jag upprörd och olycklig nu? i så fall är det inte meningen alls. Vaknade av förklarliga skäl ganska sent och låg kvar en bra stund och kände efter. Hade jag den där känslan, när det känns ungefär som om man hade svalt en isbit, som jag brukar vakna med när något är fel? Nej, det hade jag inte.

Jag kände mig bara, precis som man ska känna sig. Lugn, som att jag hade läget under kontroll, ja, till och med motiverad att uträtta massa vettiga saker kände jag mig. Då är det bra. För det mesta är jag splittrad och ofokuserad för att det finns något någonstans i bakhuvudet som stör mig, men inte idag. Nej, allting är faktiskt alldeles precis som jag vill. Bra.


lovE/ joss

HEY, COME ON CUT YOUR CRAP, GET IT ON, I'M KICKING BACK. YOU'VE GOT TO, HAH HAH, TO GIVE IT TO ME BABY...

Mina babes har varit här, hälsat på och hjälpt upp graderna en bra bit över noll.
*Promenerar på rosafluffigt minfält*lovEe/ josse

I SEE YOUR SKY IS COMING DOWN, WITH THE SAME COLOUR AS MINE..

När man är vaken klockan kvart i fem på morgonen för att man finner någonslags mening i att rita i Paint, dricka te och plocka ögonbrynen, då är det något som har gått lite snett på övervåningen.

Jag har gjort min projektplan och kan således, med gott samvete sitta här och Painta hur mycket jag vill. Det är en dag i morgon också, men jag har ingen som helst anledning att delta i den. Det är en dag i övermorgon också och massa dagar efter det, om inget oväntat händer vill säga.

Jag skulle förvisso kunnat gå och lägga mig nu, om det inte varit för just det här med att gå. Jag har suttit på mina ben lite längre än vad som är hälsosamt och nu fungerar de inte längre. Blodcirkulation kan vara bra, har jag hört. Shit happens when you party naked.
Annars också. Ja, jaha, jaja. Så är det visst. Mmm. Okej. Och. Ja.

Love/ JossSI FOUND MYSELF IN WONDERLAND, GET BACK ON MY FEET AGAIN. IS THIS REAL? IS THIS PRETEND? I'LL TAKE A STAND UNTIL THE END...Pengar är ett evigt gissel.
Igår fick jag äntligen livstecken från den människa i vars händer mitt öde och fortsatta överlevnad vilar.
Personen i fråga lät meddela att saken skulle tas om hand under förmiddagen i dag. Om jag inte minns alldeles galet räknas "förmiddagen" till den tiden på dygnet som infaller före klockan slagit tolv. Om denna uppfattning är korrekt är deadlinen överskriden med förbannat stor marginal nu.

Mat har jag hemma, så jag lär väl inte svälta ihjäl i första taget, men det börjar bli dåligt med andra livsnödvändiga (?) prylar.
Ett exempel på detta är att mitt schampoo sjunger på sista versen och på sin höjd kommer att klara veckan ut.
Nu har jag aldrig provat att tvätta håret med diskmedel, men rent spontant känns det ju inte som att det skulle vara någon jättehit.

Nu hade jag tänkt skriva någon halvintelligen/hatisk/gnälldrypande kommentar till ovanstående i-landsproblem, men för det första känner jag mig inte ens halvintelligent at the moment, för det andra har jag ingen rätt att hata någon och för det tredje ids jag inte ens tycka synd om mig själv.
Jag tänker bara. Ja, jaha, jaja. Så är det visst. Mmm. Okej. Och. Ja.

lovEE/ josse


I'M SORRY SORRY, FOR MAKING YOUR LIFE A LIVING HELL...

En sprucken röst i telefonen och i andra änden fanns den människan i världen som skulle kunna förstå känslan, som inte ens gick att förstå för den som hade den.

En sprucken röst andades in luften som plötsligt blivit så påtagligt kall och bitande.
Runt omkring trängdes människor som bubblade av lycka eller som var sönderfallande i separationsångest. 
Människor vars livspussel plötsligt började ta form och kännas helt eller som klamrade sig fast vid varandra som om det hade gällt livet. Kanske gjorde de det också.

Allt var ett kaos av ingenting och denna uppsjö av intryck gjorde hela situationen omöjlig att ta till sig.
Tillvaron inneslöts i en bubbla och ljuden från omvärldens kaos och alarm var snart ingenting annat än ett diffust surrande.

Miljöombyte, värme och prat om gamla minnen trängde genom bubblans skal och spolade tillbaka filmen till en tid när rösten var sprucken av andra skäl. Av nervositet, av känslan av att ha hamnat i en värld där den inte hörde hemma och riskerade att spricka ännu mer för varje gång den försökte göra sig hörd.


En sprucken röst lät sig knuffas runt i tumultet på dansgolvet. Scenariet var detsamma. En ny skådeplats där människor klamrade sig fast vid varandra, fast denna gången handlade det bara om natten. En natt är bara en ynklig beståndsdel av det som utgör hela livet, men säkert kan natten kännas lång som ett helt liv, för den som går hem ensam.


Efter att den som somnat i fel knä eskorterats de fyra trapporna ner till markplan, samt fått en knuff i rätt riktning för att kunna ta sig hem, förvandlades natten till en evighetsresa genom parallella världar och drömmar.

Drömmar om stora, torra, prasslande höstlöv, om rytmiska hjärtslag och psykedeliska berg- och dalbanor i regnbågsfärger stängde ut alarmet från verkligheten. Pärlor i musik, ögon med glitter och halvkvävda viskningar om solsken, där fjärrkontrollens batterier fortfarande fungerade, när man ville trycka på paus.
AND THEN I GO AND SPOIL IT ALL BY SAYING SOMETHING STUPID LIKE, I LOVE YOU...

Tittade på Alice i underlandet igår och den var bara världsbäst.
Idag är det fredag och det är mindre världsbäst. Ja.

LovEe/ jossWE ARE SAFE BUT WE CAN'T STOP WONDERING IF THIS IS IT AND WHO'S FOOLING WHO?

Det är tisdag och klockan är redan sju.
Dagen har gått sjukt fort och det är ju alltid trevligt. (Nästan alltid)
Jag tänkte säga att jag sov länge, men det var väl mer så att jag var vaken och kollade in taket en timme eller tre innan jag fick tummen ur och sparkade upp mig själv. Var i skolan, handlade, städade lite och fastnade sedan framför datorn.

Annars har jag väl inga spännande updates att komma med. Jag har fått en Tv, jag har byggt en ny spotify-playlist som jag knappt tycker om och så är jag förkyld. Det är väl typ det.

Igår lät det mest som om jag var i målbrottet, men idag har soundet avancerat till riktig wiskeyröst och det är väldigt få saker som är sexigare än det. Jag kan lova att man är lite orolig i vanliga fall också när man är ute och glider ensam i den här hålan, men idag är jag extra rädd för att bli våldtagen. Av mig själv till och med.

Okej, precis när jag satt punkt efter föregående mening hörde jag hur fel det lät, dock inte tillräckligt för att ändras på. Istället fnissar jag lite skadeglatt för mig själv och tänker att det väl alltid får någon stackars människa att sätta morgonkaffet i halsen. Ja, jag vet att det inte är morgon nu, men just uttrycket "att sätta morgonkaffet i halsen" har en liten historia bakom sig, som gör att den passar enastående bra. Min lillasyster är förmodligen den enda som förstår det roliga, för det är få människor här på jorden som förstår att uppskatta "riktig humor".

Jag och syster är till exempel rörande överrens om att You tube-klippet nedan är ett av vår tids största mästerverk. Då fattar ni säkert.

love/ joss


WHEN THE SUN SHINE WE'LL SHINE TOGETHER...

Det var bestämt en liten stund sedan jag gjorde det här sist. Blogginsatserna brukar bero på att jag är (1) på dåligt humör (2) förvirrad (3) allmänt uttråkad, men det har varit dåligt med det det dåliga på sistone. "Allting är bra", hade man kunnat skriva för att göra det enkelt och tala klarspråk, men vi tycker ju att det är så roligt att vända och vrida. Det och gnällandet är helt och hållet min melodi och vinnande koncept ska inte ändras på.

Därför har jag, bortsett från några powernaps, ägnat hemresan åt noggrann analys av tillvaron, för att se om jag inte kunde hitta något material att omvandla till en kryptisk klagovisa, men det bästa (och enda) jag kunde komma på var att min väska blev överkörd idag (Skillat värre liksom), men konsekvenserna blev bara en pulveriserad spegel (som egentligen redan var sönder) och en sprucken deodorant som kletade ut sig i hela väskan, medan kamera och sånna viktiga grejjer klarade sig utan några bestående men, så jag kan väl inte direkt klaga där heller?

"Jag får väl prova på att modeblogga eller något istället", tänkte jag då.
MEN: För bara någon minut sedan gjorde jag en fasansfull upptäckt som tillintetgjorde mitt solskenshumör på en femtedels sekund. Jag har förändainihelvetessatansjävlar inget bröd hemma. Jag kommer alltså tvingas äta knäckebröd till frukost imorgon. Det finns för fan gränser! Morgondagen är nu officiellt struken ur mitt testamente.

Vilken färg har själen älskling?

LovEE/ josse
RSS 2.0