I KNOW YOU THINK IT'S MORE THAN JUST BAD LUCK...

Hade min första praktikdag idag.
Det var nice och jag gjorde så mycket nytta jag kunde. Hängde framför datorn, lokaliserade ny böcker, klistrade på massa märken och plastade. Fikade med rektorn och fikade lite mer. Pluggade lite och åkte hem.

Hämtade mina böcker hemma och sen körde jag till Kalmar.
Åkte till konstmuseét för att lämna tillbaka Annelies böcker som jag har haft i typ två år. Bättre sent än aldrig, kanske?
Hon var jättegullig iallafall och visade mej runt överallt, fast hon egentligen inte hade tid.
Jag har ju inte varit där sen dom flyttade. Fan va efter jag är.

Efter det åkte jag och lämnade in min mobil på tre och drev runt på stan en halvtimme så dom kunde uppdatera den.
Det funkade inte, så jag måste skicka den på lagning men dom hade ingen lånemobil just då, så det får bli någon annan gång.

Hälsade på älsklingsVirro, som lagade jätte mumsig mat och sen tittade vi på idol.
Nu sitter jag och väntar på att nyheterna ska ta slut så att man får veta vem som åkte ut.

Imorgon ska jag göra lite nytta med mitt skolarbete :P

Bye.
/Josse

BUT I DIDN'T WANT THE TRAIN TO COME...

Fredag: Jobbade lite, gjorde inget, lagade mat.
Linn och jag skulle gå på förfest i madesjö eller paradiset. Det slutade med att vi stannade hemma hos mej.
Bara hon och jag. ( Jocke spelade tv-spel och hoppades på att vi skulle dra snart)
Gick över till Anders och Carolin på andra sidan gatan och ägde på guitarhero (eller inte) medan vi väntade på att Yohana skulle komma hem från jobbet.
Sedan bar det iväg mot nya nattklubben "Twentynine". Det var sjuk kö till baren, så vi löpte dubbel uppsättning dricka till alla med en gång.
Jag och Kim hade samma motto "Det blir vad man gör det till". Det levde vi efter hela kvällen och det var bara han, jag och Carolin som höll ut hela natten. Alla andra gick typ efter en halvtimme. Vi rockade fett helt enkelt.
Jag ramlade ner för trappan (Halkade, var inte för full) min armbåge skiftar i alla möjliga färger :P

Lördag:Igår hjälpte jag Malin att flytta. Vi hyrde släp och åkte mot hennes nya place. Jag skulle bara in en snabbis på systemet först och när vi kom dit var det ganska tomt på parkeringen.
"Det går ju snabbt dethär" tänkte jag och gjorde en snygg felparkering på postpersonalens parkeringsplats, med släpet utanför.
När jag kom ut igen efter fem minuter var det kaos. Bilar överallt och Malin satt i framsätet och gjorde sitt bästa för att inte synas.
Jag backade fram och tillbaka, fram och tillbaka i evigheter och måste stanna upp varje meter och upprepa för mej själv:
"När jag vill svänga höger i vanliga fall vrider jag hitåt, alltså ska jag vrida andra hållet nu."

En gubbe knackade på, öppnade bildörren och sa: "Lägg om ratten då! Sådär gör man när man backar med långtradare."
-"Det kanske jag skulle satsa på istället då" svarade jag och försökte ser mer oskyldig ut än vanligt.
Han lät sig dock inte charmas det minsta :P
Efter många om och men kom vi därifrån och sedan flyttade vi massa saker och åkte i nya minihissen som kan få vilken vanlig männsika som helst att utveckla grav klaustrofobi. Shiet alltså!
Var en runda på Bäckebo marknad och köpte päronte och sen åkte jag och Joakim till Piets 50-års fest.

Vi skulle åka hem på kvällen, men blev kvar hela natten. Jag och Jockes mamma höll ut längst av alla.
Till och med stereon gav upp innan oss :P
Sov på kökssoffan, som var ganska mycket kortare än jag, vaknade, extremt bakis, åkte hem drack massa te och försökte bli normal igen.
Lyckades ganska bra, åkte till Kalmar med familjen och pojkvännerna, åt kinabuffe och tittade på fotboll.

Nu sitter jag här, äter mackor och väntar på tvätten.
Den är nog klar nu förresten.


CATCH ME IF I FALL TONIGHT...

Har precis kommit hem, efter lång dag på bok- och bibliotektmässan i Göteborg och många timmars bussresa.
I och för sig så sov jag hela vägen, både dit och hem, så jag ska väl inte klaga. Det är bara så svårt att låta bli :P

Hade ställt klockan på fem i morse, men alarmet han pipa i en halvtimme innan min hjärna orkade höra på.
Åt frukost, borstade håret och sprang för att hinna ta ut pengar och ta tåget vid sex.
Hade riktigt mycket panik igår, eftersom jag inte fixat någon praktikplats, till måndag och det bara var två dagar kvar innan helgen. Som tur var träffade jag bibliotekarien på Åkrahäll på tåget, även hon påväg till Göteborg och frågade lite snällt om hon hade tid med mig. Det hade hon och jag slapp att möta min lärare i Växjö face to face och säga att jag klantat mig.
Ibland ska man ha turen på sin sida.

Har inhandlat en bok (Playground sweden) och samlat på mej massor av reklam och gratis-stuff :P
Var avundsjuk på dom som hittade massor av tygkassar- Vill också ha!
Jag fick bara en :P
Utanför, medan vi väntade på bussen kom det fram någon från "Läkare utan gränser" och försökte övertala mig att skänka pengar.
Förra veckan var det Greenpeace som fångade mig på stan.
Det är väl själva fan! Syns det verkligen så väl på mig att jag inte kan säga nej?
Alltså, det är säkert bra och så, men jag är inte rik.
Ska jag skänka pengar hit och dit kommer jag få starta en egen insamling- "Rädda Josse".
Ska det fortsätta såhär så syns vi snart på torget i Nybro, där jag kommer gå runt med min sparbössa och T-shirt med tryck. Sad but True.

Tåget hem var försenat. 25 minuter.
Sj trodde att om man ökade på förseningen med fem minuter i taget istället för att säga som det var med en gång så skulle folk knappt märka det.
Hey! I'm not that stupid!


Jaja. Nu ska jag väl sova antar jag.
Catch you later! /Josse

SONG WITH A MISSION...

Om fem och en halv timma går tåget mot Växjö, där jag ska ta bussen vidare till Göteborg.
Här sitter jag och flummar. Bra planerat!
Ska snart duscha och skölja ur min hårfärg (Rätt nyans denna gången) för resultatet av gårdagens färgning var ungefär likvärdigt med sån där färg på sprayflaska som man får av frisören när man är liten. (För ungefär ett år sedan kom min pappa hem från frisören med batmanmärket spayat i grönt, rött och guld...Ehh?)

Vakande vid halv tio idag, sminkade mig halvt, sedan fick jag springa, för jag skulle följa med Malin och titta på lägenhet till henne. Sminkade mig klart vid en lekplats, gick hem, drack kaffe och begav mig sedan till jobbet.
Drog upp megaspegeln ur väskan för att kolla hur stress-sminket såg ut (så jag inte skulle skrämma folk) och tappade den i asfalten så det gick i tusen bitar.
Som tur är tillhör jag inte den kategorin som tror att det betyder sju år av olycka.

På jobbet funkade inte hjärnan riktigt som den skulle. Vi har glass för halva priset nu, någon frågar vad glassen för tretton kronor kostar. Jag svarar: Ehh hälften av tretton..det blir,..ehh tolv! Smart josse!
Det finns tre sorters människor:
De som kan räkna och de som inte kan.

Efter jobbet gick jag till biblioteket och förklarade att jag var i akut behov av en praktikplats, men dom hade inte tid.
Betalade mina fjärrlånade böcker (som jag redan hunnit köpa), gick hem, gjorde kycklingsallade med Malin och sen gick vi över till Caroline på sminkrådgivnings grejj.

Lämnade tillbaka Sandras dator och väska, hängde hemma hos Malin en stund och drack kaffe. Sen knallade jag hem för att leta reda på allt jag kan tänkas behöva till imorgon (Jag gillar att vara förberedd), men har hittils inte kommit längre än till datorn.

Nu är det dags att duscha!
/Josse

DYING TO SAY THIS TO YOU...

Efter minst ett år av påtryckningar från Amila har jag slutligen gett vika och skaffat mig en blogg.
Det tog evigheter eftersom alla namn på jorden tydligen redan var upptagna av sådana som har lite bättre framförhållning än jag.
Under hela gymnasietiden höll jag omgivningen kontinuerligt uppdaterad om mina förehavanden i form av dagboksinlägg på Lunarstorm. När man går barn och fritid har man oändligt mycket tid över att spendera just där.( Allra mest kanske de handlar om hur man prioriterar, men om man nöjde sig med hyfsade betyg så fanns det tid över)
Nu för tiden har man lite mer att  göra (Eller har lärt sig prioritera annorlunda) och jag har alltid tyckt att: Ska man blogga så ska man vara aktiv också, men nu har jag som sagt känt pressen på mig länge nog och varit tvungen att tänka om så vi får se hur det går. Jaja:
Here I am! :P

När jag fattat beslutet att ta upp skrivandet kikade jag in på min gamla lunar och hittade massa minnesvärda citat och internskämt från back in the days, som är allt för bra för att få glömmas bort.

Eftersom det är Amilas förtjänst att jag är här så ska jag passa på att citera ett av hennes klockrena(?) skämt som jag hittade:

"Vad är det för skillnad på Jocke?
-Alla benen är lika långa, speciellt det mittersta.


Jag planerar att sova nu. Det hade jag tänkt göra redan vid sju, när jag kom hem från skolan men man kan inte under några omständigheter missa Idol och så var jag tvungen att göra lite slingor i håret, eftersom jag råkade färga det gult igår. Jag var trött igår också och när ögonen inte riktigt var öppna och ljuset var halvkasst så det rätt bra ut, men gårdagens spegelbild och den som mötte mig i morse var inte alls samma. Shiet!

När jag klev av tåget hemma släpade jag mig iväg till Coop, med hjälp av högre makter, eller annat. (Det var i vilket fall som helst inte min egen förtjänst att jag stod på benen) för att handla mörkare hårfärg.
Trött som jag var lyckades jag köpa en knallröd istället för en sån där lite brun/orange som jag hade planerat.
Jag orkade inte bry mej och nu sitter jag här med nyfärgat hår, som inte har hunnit torka än och undrar vilken syn som kommer möta mig i spegeln imorgon. Det finns en enda fördel med att sommaren är slut: Man får ha mössa!

När jag kom ur duschen gick brandlarmet och väckte Joakim.
Det sista han sagt till mig och Sandra två timmar tidigare när han stängde dörren till sovrummet var:
"Godnatt, väcker ni mig så dödar jag er."

Jag lever iallafall fortfarande. Bästa att sova nu innan hjärnan blir totalt förlamad av trötthet.
Då vet ingen människa vad som kan hända. Lyset är tänt, men det är fan ingen hemma!

/Josse


 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0