MAYBE SIX FEET AIN'T SO FAR DOWN...

Århundradets modemiss: I fredags blev det lite öl på "Simpan" innan vi skulle på 25års-fest. På stället jobbar en dvärg. Är det PK att använda ordet dvärg these days ens till att börja med? Jag vet inte. En "Kortväxt person" var det i alla fall. Till stället kom alltså en kille som hade T-shirt med trycket "The dwarves must die".

Det är tydligen ett bandnamn. När jag var påväg till skolan igår såg jag nämligen en affisch om att de skulle spela någonstans snart. På affischen stod också "The Dwarves are alive", någon "återföreningsgrejj" kanske, så ja, jag fattar väl grejjen med tischan, but still. Precis där och då hade jag inte velat vara i ovan nämda snubbes kläder. Vare sig bildligt eller bokstavligt talat.


love/ jossERIGHT NOW I'M TO YOUNG TO KNOW, HOW IN THE FUTURE IT WILL AFFECT ME WHEN YOU GO...

Och om sanningen ska fram så ville jag definitivt inte ligga med gårdagen. Den var inte fantastisk alls, inte mycket till julgranspynt utan bara kass. Ligga ner ville jag däremot. Det var det enda jag ville. Ingen anledning. Var bara inte kapabel att ta mig ur sängen. Tyckte obeskrivligt synd om mig själv, ja, så till den milda grad att jag var nära på att packa väskan och åka hem till mamma.

Lyckades ta mig i kragen så pass att jag hämtade frukost och skolböcker iallafall. Sedan låg jag där som ett annat vrak, pluggade och powernappade i intervaller genom halva dagen. När jag fick ett sms om att det planerades Bishops-besök framåt kvällen tänkte jag att: Nej, det finns inte på världskartan.

Men så kom sambon hem, och bara med sin närvaro fick hon upp mina invändiga minusgrader på en stabil nivå över nollan. Fixade mat gjorde hon också. Efter en stund bestämde jag mig för att hiva upp emo-beteendet på hyllan, styra upp mitt förfallna utseende och följa med in till daz city. Lite ur gängorna var jag allt, men det var ett bra val, för när jag kom hem hade jag faktiskt tinat helt.

Idag är en ny dag och den har alla förutsättningar för att bli fantastisk. Håller på att tvätta lite och plugga. (Sittandes, dagen till ära). Mår som en prinsessa på ecstasy. Överlycklig.
Om några timmar ska jag och Bananas storhandla. Jag älskar att storhandla, och så älskar jag Bananas såklart.


LovEE/ joss


THE WINDS OF YOUR EGO, THE WAVES OF MY TEARS, MADE THE MOST PERFECT ALMIGHTY STORM THAT WE'VE SEEN THIS YEAR..

Söndag.

Dagens bästa påhitt: "Glitterpippi". Nej vi snackar inte om någon fågel utan om en pimpad version av Pippi långstrump. Önskar att jag hade samma fantasi.

Dagens finaste: Åker bil på väg hem från Fjälking när Bananas bara sådär apropå ingenting lutar sig fram och startar min sätesvärme. Om inte det är kärlek så vet jag inte vad.

Dagens I-landsproblem:
Sinnessjuk träningsvärk.

Dagens tillägg till tidigare nämda affärsidé:
Böter gäller även för alla som börjar en mening med: "Jag skulle så gärna vilja.."

Dagens pinsammaste minne:
Att låten "Mmmbop" med Hanson toppade min lista över de mest spelade låtarna på Spotyfi. I över två månaders tid.

LovEe/ josse

I GET HIGH ON YOU BABY...

I fredags var jag och bästaste sambon och gjorde Malmö. Det var underbart från början till slut. Kan knappast bli på något annat sätt när man är i världens bästa sällskap och dessutom besöker stället som är himlen på jorden.
Att efterfesta hela natten för att sedan ta första morgontåget hem slutar alltid med samma sak. Det vill säga, man mår inte så värst bra.
Lördages första halva spenderades i horisontellt läge på soffan, halvsovandes till idol. Så småningom lyckades jag vakna till en aning. Kombinationen av pizza och kaffe med kahlua är rena mirakelmedicinen.

Att vara barfota utomhus i november är inte riktigt normalt. Livet blir å andra sidan betydligt roligare om man låter bli att vara normal jämt.
Undrar om jag kommer bli sjuk nu? Undrar förresten hur det egentligen ligger till med sambandet mellan kyla och förkylningar? Beror inte sjukdommar på virus och sånna saker? Vart kommer "för lite kläder" in i bilden?
Kan det i själva verket vara så att det bara är en sån där sak som ens föräldrar lurat i en när man var liten för att man inte skulle göra "dumma" grejjer? Typ: "Om man lånar någons glasögon kan ens ögon bli förstörda/ glajjorna slutar fungera" eller "Gör inte fula miner- du kan fastna". Hmm.
Jaja. Det lär väl visa sig.

love/ joSS


IF I GOT TO DO IT SOLO...

Torsdag.
Jag skulle inte börja jobba förrän kvart över ett. Egentligen.
Klockan sju ringde bemanningen och undrade om jag kunde börja klockan åtta. I min nyvakna förvirring förstod jag knappt vad det var jag sa ja till men for upp ur sängen, klädde på mig i ljusets hastighet och satt på bussen tio minuter senare. Inget kaffe med andra ord.
Bättre start på dagen har jag helt klart varit med om. När jag kom hem var jag förbannat trött men lyckades i alla fall tvinga iväg mig själv till solariet. Efter det kände jag mig pigg, men det var ingenting annat än inbillning. Egentligen.
Att vara övertrött har sina fördelar ändå. För det första är precis allting hysteriskt roligt och för det andra kände jag mig bäst i världen på praktiskt taget allting. Inte helt fel. Annars inget nytt under solen.
lovEE/ joss

WHEN YOU'RE AROUND ME I'M RADIOACTIVE, MY BLOOD IS BURNING, RADIOACTIVE...

Bästa starten: Visst, jag var lite trött precis när jag vaknade, men när jag kände efter kom jag fram till att jag mådde like a princess och så kunde jag äta frukost på balkongen- i solen!

Stjärnan: Pratar med gubben som lagat bilen (Han ser för övrigt ut som den onda pappan i "Populärmusik från Vittula"s okända tvilling), och frågar vad kalaset kommer kosta. Det vet han inte exakt. Nej, men på ett ungefär?, försöker jag. "Ja, cirka 4100", svarar han då.

Fem av fem. Kanonkul:
Dagiskidzen frågar hur gammal jag är. När jag svarar att jag är 24 tittar de på mig med allvarlig min och säger: "Oj vad du är gammal, du kommer nog att dö snart." Jo, tack. Det känns fint att höra.

Som grädde på moset:
Gammal var det ja. På väg hem från jobbet blev jag inhåvad av någon som ville prata pensionssparande. Trött och jävlig som jag var upplyste jag personen i fråga om att jag ville hem, och det nu. Undrade därför om han kunde hoppa över pratet om siffror och istället peka på rutan där man skriver under. Sagt och gjort. Undrar just vad konsekvenserna av detta kan tänkas bli?

Bättre sent än aldrig:
Idag ska det shoppas biljetter till dammiddagen. Vi har ju bara sagt att vi ska dit i två års tid nu.

Det är bara en tidsfråga: Innan Pegglespelandet tagit över mitt liv.

Bästa affärsidén: Tänk en sån där "svordomsburk" man hade när man var liten. Ska skaffa en sådan att ha här hemma och så får alla böta en femma varje gång de säger antingen "Hurra" eller "Jag pallar'nte". Jag kommer bli snuskigt rik. *Kör porsche innan årsskiftet*.

LovEe/ josseHEAVEN IS A PLACE ON EARTH WITH YOU, TELL ME ALL THE THINGS YOU WANT TO DO...

Dagens höjdpunkt: Planerat mys och idoltittande, följt av blandade kreativa aktiviteter med Yohana.
Dagens pepplåt: "Blow" med Ke$ha.
Dagens "de upphör aldrig att förvåna mig": Jobbet ringer och väcker mig klockan halv 8 på morgonen för att fråga om jag kan jobba den 9:e december.
Dagens fråga: Varför luktar det som om någon rökt gräs i tvättstugan?
Dagens mest beundransvärda kraftansträngning: Att jag trots ett nära på obeskrivligt stort inre motstånd lyckades pallra mig iväg till högskolebiblan för att plugga.
Dagens varningssignal: Man brukar ju skriva "Gud" med stor bokstav. Brukade kanske, jag vet inte hur det förhåller sig med den saken i "modern tid", men hur som helst. Pratade med någon på fb-chatten tidigare idag och får syn på att jag i meningen jag precis skrivit använt stor bokstav till ordet "Vin". Dags att slå en signal till AA måntro?
Dagens "kors i taket": Jag har inte gått vilse på hela dagen
Dagens bästa reklam:


LovEE/ josse

DO YOU EVEN UNDERSTAND, I HAVE TO LET GO OF YOUR HAND...

Onsdag.

Dagens projekt: Färga håret
Dagens pepplåt: "And I found this boy" med Maia Hirasawa
Dagens sämsta: Älsklingskatten har flyttat till Nangijala
Dagens flashback (Sälen) : Telenorreklamen med "Do you have facebook?"
Dagens hemliga vapen (rosa): Rådjursörhängen
Dagens projekt (2): Tvätta
Dagens foodcravings: Potatismos och brieost. (Nej, inte samtidigt)
Dagens ovän: Min dator
Dagens guldkant: Tjejen som sjunger högt och totalt ogenerat i tvättstugan
Dagens kanske: Bada badkar


LovEE/ joss

RSS 2.0