AND IF YOU DON'T WANT TO, YES I THINK I MIGHT SURVIVE THAT...

Morötter och charterresor.

Igår träffade jag tjejerna från gamla klassen och det blev som så att vi slötittade lite på melodifestivalen. Några timmar senare var jag tillbaka hemma hos lillasystern och loggade in i verkligheten aka. Facebook. Det var total översvämning av upprörda statusuppdateringar. Hur i hela fridens namn är det möjligt att Björn Ranelid gick vidare? Folk är så förbannade att de knappt vet vart de ska göra av sig själva. Deja vu. Det känns ungefär som när Sverigedemokraterna plockade hem ett gäng röster för mycket i förra valet. Det är total översvämning av upprörda statusuppdaterningar. Hur kunde detta hända? Folk är så förbannade att de knappt vet vart de ska göra av sig själva. Man bara, Jaha ja, jag förmodar att du röstade? För det kan väl aldrig ha varit så att du låg hemma på sofflocket, käkade navelludd och funderade på om du kanske inte borde måla taket blått eller något likande istället? Nej, jag tänkte väl det. Ibland är folk så söta. Vad ska man med en hundvalp till liksom?
Jag gillar verkligen inte melodifestivalen alls, men en sak älskade jag. Under den oli(iiii)dligt spännade omröstningen passade programledaren på att mingla runt bland artisterna (?). Hon gav Molly Sandén en blond peruk och föreslog att de skulle dra till Ayia napa och leva livet (dvs. supa och knulla) eftersom båda var singlar med hela svenska folket osv. Sedan kom den. Den snyggaste övergången och det klockrenaste uttalandet på år och dag: "...och på tal om solsemester, hej Björn Ranelid". Bättre än så blir det liksom inte.

lovE/ joss

IT'S YOUR QUIET HEART AND YOUR SILENCE AS YOUR TEARDROPS STAIN ME SHEETS...Veckans ursäkt:
"Men det var ju bara ett glas"
Så sa hon, tjejen som just spillt ett glas vin över datorn som tillhörde killen vi var på förfest hos igår. "Det var ju bara ett glas", med en frågande hundvalpsblick och med en betoning på ordet "ett", som att hon menade att om hon hällt ut en hel flaska över den kunde hon förstått om han blivit lite arg, men nu var det ju faktiskt bara ett endaste litet glas, så det var väl inget att tjura för.

Veckans mest överskattade livsmedel:
Gurka
De består till största delen av vatten och de smakar inte särskilt mycket. Inga direkta fel, men inte heller några rätt. Gurka är helt enkelt en ganska onödig grönsak, men ändå är det en sån där sak som varenda människa har hemma i kylskåpet. Varför då? För att förtydliga; Jag menar alltså inte att man borde sluta odla gurkor för att de är totalt meningslösa. Man kan ju göra en massa saker med dem, och nej, då tänker jag inte på att dela dem, operera fast dem på eltandborsten och vips: så har man en hemmasnickrad dildo, som man lärde sig att man skulle i alla tjejtidningar man läste i sin ungdom. Jag tänker mer inlagd gurka och liknande- det är fina grejjer det. Har också läst i någon källa (vars tillförlitlighet i och för sig tål att diskuteras) att man kan använda dem till att behandla frostskador. Det låter ju inte särskilt troligt, men man ska aldrig säga aldrig. Det överskattade är alltså att typ: Köpa en gurka och sedan äta gurka, bara sådär. Tips från coachen: Spara dina pengar, eller skänk dem till välgörande ändamål. Stoppa dem i tuggummiapparaten på väg ut från affären, gör vad fan som helst, men köp inte gurka.

Veckans facebookfail: Malpalcerade smileys
Ska vi klaga på vad och hur folk skriver i sina statusuppdateringar på facebook nu igen? Ja visst ska vi det.
Jag blir alldeles utom mig av förtvivlan när folk sätter dit smileys mitt i meningar.
-Det är helt okej att skriva en mening och avsluta med en smiley;P
-Det är inte okej :D:D att sätta dit smileys mitt i :( meningar.
Det är förvirrande och det ser förjävligt ut. Lägg av, annars tar jag bort dig som vän på facebook!

Veckans ligglåt: Skinny love- Birdy
Jag tycker egentligen bara att låten är bra i allmänhet sådär. Det är ju ingen partydänga direkt, men annars. Har lyssnat på den minst en gång om dagen (oftast flera) den senaste månaden. I veckan läste jag i någon lokalblaska att den listats som den bästa ligglåten just nu. Ja, varför inte?

love/ josseALL THE TALK ABOUT THE WEATHER AND HOW IT'S CHANGING, COULD WE NOT DO THAT? ALL ABOUT ME AND YOU AND WHAT COULD HAPPEN, CAN WE JUMP RIGHT TO THAT?Dagens "dyslexi light": Ordet institution
Inte så mycket som en gång har jag skrivit ordet (försökt skriva det) utan att det blivit ett rött streck under det. Jag skrev det i Word och kopierade det hit med, bara för att det skulle bli rätt. Jag kan bara inte.

Dagens fundering: Flyttfåglar
Gäss. (Ett gäss- flera gäster, säger man enligt ett av mina dagisbarn) Det har verkligen varit rusningstrafik uppe i det blåa idag. Vart är de påväg undrar jag? Flyr de fältet eftersom snön kommit, eller återvänder de hem? Är det ett vårtecken? Flyttar gäss över huvudet taget? Det sista hade jag kunnat googla fram ett svar på direkt, men finner i skrivande stund någon slags tjusning i ovissheten.

Dagens lyckopiller: Hanna Hellquist
Man kan ju inte bli annat än glad när man hör hennes röst.

Dagens problemlösare: Saft
Att kalla det ett "klassiskt citat" vore väl att ta i, men de flesta lär ha hört det; "Alkohol löser inga problem, men det gör fan inte mjölk heller". Det är rätt och riktigt på alla sätt, men jag har kommit på något annat drickbart som faktiskt löser problem, nämligen saft. Fun Light med smaken "Wildberries", närmare bestämt. Sett ur ett vetenskapligt perspektiv är det naturligtvis svårt att hitta belägg för ovanstående påstående. Något konkret exempel på när de vilda bären faktiskt löst ett problem kan jag inte heller leverera. Ni får helt enkelt lita på mitt åttonde sinne, min kvinnliga intuition och att jag vet vad jag pratar om.

Dagens "Nej": Det laglösa 2.0
Att klaga på folks statusuppdateringar på facebook har blivit en riktig favorit. Kanske har det att göra med att man (Ja, mig själv kan jag svara för, hur det står till med resten av den svenska befolkningen kan jag bara gissa mig till, men jag antar att min livsföring inte är överdrivet unik) spenderar större delen av sin vakna (fri)tid på Facebookisch. Hur som helst; att skriva om djur i allmänhet (och hundar i synnerhet) är ganska o-party. Det är vid det här laget allmänt känt att jag lider av svårtartad särskrivningsallergi. Tänk er då hur det känns när jag i god tro loggar in på facebook och får ögon på en särskriven update som handlar om hundar. Sådant borde vara förenat med dödsstaff.

lovEE/ josse
AND YOU WERE HOLDING ON TO MAKE A POINT, WHAT'S THE POINT?

Torsdag.

Dagens "Braveheart 2.0"
: Lillasystern angående facebooks timeline
Jag berättar att jag gett upp och accepterat, trots att det fanns några dagar kvar att ge på. Hon blir upprörd över min så uppenbart svaga karaktär. "Jag vägrar i alla fall (...) jag ska slåss till sista blodsdroppen (...) die like a warrior".

Dagens "att leka med döden": Tvätta i morgontofflor
Det är egentligen inte kombinationen tofflor/tvätt som sådan som är farlig, utan det handlar om att springa (eller gå) upp och ner för trappor med tofflor samtidigt som man har händerna fulla och därför inte kan ta emot sig om man ramlar. När man ramlar menar jag såklart. Vis av erfarenhet kan jag berätta att; ramlar, det gör man garanterat minst en gång varje runda.

Dagens foodcraving: Jordnötter
Jag hade kunnat döda för jordnötter just nu. Så känns det, teoretiskt sett, men i praktiken vore det förstås onödigt dramatiskt. Det är på alla sätt och vis betydligt enklare att ta på sig ett par skor och promenera hundratalet meter bort till affären istället.

Dagens låt: I can feel a hot one- Manchester orchestra

Dagens smakteori: Tidens magiska kraft
Jag snickrade ihop ett pepparkakshus i julas. Hemma hos oss är det nästan som i låten; att julen varar fram till påsk. Granen står fortfarande kvar om jag känner familjen rätt, men när jag hade mamsen på tråden igår berättade hon att pepparkakshuset var borttaget. Varje år envisas jag med att jag ska äta upp det. Hon sa att hon packat ner det i en låda, så jag kunde få det när jag hälsade på härnäst, men att hon inte hade ätit det om hon vore jag. Jag förklarade för henne att "det är med pepparkakshus som med vin, det blir bara bättre med tiden" Tre månader gammalt damm gör underverk.

lovEE/ josse

RSS 2.0